Index Vakbarát Hírportál

Újra csúnyát égett a német válogatottban a Barca-kapus

2016. május 30., hétfő 16:42 | aznap frissítve

Elég nagy potyagólt kapott a német válogatott kapus André ter Stegen a szlovákok elleni vasárnapi felkészülési meccsen: egy nem különösebben erős lövést nem tudott megfogni, és a labda a lábai között gurult be a kapuba. 

 

A csereként beállt, Barcelonában védő német a mérkőzés után próbálta menteni a helyzetet, de elismerte, hogy ő hibázott. "Szerencsétlen egy helyzet volt, mert a labda kétszer is megpattant, én meg nem láttam rendesen. De ettől függetlenül az én hibám volt, ez nem kérdés".

Keretet hirdettek a szlovákok

Stanislav Sesták, a Ferencváros labdarúgója is bekerült a szlovák válogatott végleges, szűkített keretébe. A szlovák válogatott Európa-bajnoki kerete:

    kapusok:

Matús Kozácik (Viktoria Plzen), Ján Mucha (Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Wien)

    védők:

Peter Pekarík (Hertha BSC), Milan Skriniar (Sampdoria), Martin Skrtel (Liverpool), Norbert Gyömbér (AS Roma), Ján Durica (Lokomotiv Moszkva), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomás Hubocan (Dinamo Moszkva), Dusan Svento (1. FC Köln)

    középpályások:

Viktor Pecovsky (MSK Zilina), Juraj Kucka (AC Milan), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Ján Gregus (Jablonec), Róbert Mak (PAOK), Marek Hamsík (SSC Napoli), Ondrej Duda (Legia Warszawa), Vladimír Weiss (al-Garafa SC), Miroslav Stoch (Bursaspor)

    csatárok:

Adam Nemec (Willem II), Michal Duris (Viktoria Plzen), Stanislav Sesták (Ferencváros)

A 27-es korábbi névsorból Lukás Tesák, a Kairat Almaty védője, Adam Zrelák, a Slovan Bratislava csatára, Matús Bero, az AS Trencín középpályása, valamint Erik Sabo, a PAOK középpályása maradt ki. (MTI)

A 3-1-re elvesztett mérkőzés első félidejében védő Leverkusen-kapus, Bernd Leno is benne volt egy gólban, szóval a németek reménykedhetnek, hogy az első számú Manuel Neuerrel semmi baj nem történik majd az Eb-n. 

Ter Stegen a Barcával kétszeres spanyol bajnok, BL-győztes, a Bajnokok Ligájában tavaly és idén is végigvédte a szezont. Mégis csak hatszoros válogatott, és tétmeccsen még sosem védett a németeknél. Ugyanis ennél a mostaninál nagyobb horrorhibákat követett el, amikor barátságos meccseken lehetőséget kapott.

Németországra még egy felkészülési mérkőzés vár a héten: a magyar válogatott lesz az ellenfelük szombat este Gelsenkirchenben. 

Rovatok