Index Vakbarát Hírportál

Megvan, kitől kell várni a bombagólokat az Eb-n

2016. május 31., kedd 10:34

Dimitri Payet biztosan ott lesz a francia válogatottal a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, és vele egy hatalmas fegyvere is lesz a házigazdáknak: a West Ham United játékosa ugyanis legutóbbi két válogatott mérkőzésén két zseniális gólt vágott szabadrúgásból. Ráadásul egészen komoly távokból képes betalálni.

Az oroszok elleni márciusi felkészülési meccsükön harminc méterről tekerte be a labdát a léc alá, később egy gólpasszt is kiosztott a bayernes Comannak, 4-2-re nyertek végül. 

Dimitri Payet szabadrúgás gólja 30 méterről

Aztán hétfő este a Kamerun elleni meccsen megint lőtávon belül volt a kilencvenedik percben, és megint kíméletlenül bevágta, ráadásul ezt még nehezebb volt kivitelezni, bravúros találat volt. Ezzel a góllal nyertek a franciák 3-2-re. 

Dimitri Payet szabadrúgás gólja (Franciaország vs. Kamerun)

A huszonkilenc éves támadónak angol csapatában, a West Hamben is jól ment szabadból, a Manchester Unitednek és a Crystal Palace-nak is látványos gólt bombázott. A hétfő esti meccs után azt nyilatkozta, hogy annyira elkapta a fonalat, hogy most már mindenki azt várja tőle, hogy az összes szabadrúgásából betaláljon, ami nyilván nem lesz egyszerű, de a kameruniak ellen sikerült folytatni a sorozatát.

A franciáknak a támadójáték miatt nem is nagyon kell aggódniuk, ez Kamerun ellen is kiderült, ráadásul legutóbbi három felkészülési meccsükön tíz gólt vágtak: Hollandia ellen 3-2-re nyertek, az oroszokat 4-2-re verték és most Kamerunt 3-2-re.

A gond inkább hátul van: hat gólt kaptak ezeken a mérkőzéseken, és Varane és Sakho elvesztése miatt még gyengébb lett a védelmük, a kameruniak ellen is látszott a zavar. Emiatt a csoportban a románok, az albánok és a svájciak még nem lesz nagy baj, az egyenes kieséses szakaszban viszont már annál inkább, pláne, hogy sokan tornagyőzelmet várnak tőlük. 

Rovatok