Index Vakbarát Hírportál

Itt van Storck indoklása, kit miért visz az Eb-re

2016. május 31., kedd 15:31

Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitánya kedd délután kihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretet, és az M4 Sportnak meg is indokolta a választását is.

„Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat” – mondta

A kapusok

Király, Dibusz és Gulácsi került be, Megyeri maradt ki. Storck elmondta, olyan játékosokra volt szüksége, akik rendszeresen játszottak, és ők hárman a klubjukban is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Mint fogalmazott, olyan kapusokra esett a végső választása, akiknek van gyakorlatuk.

A védelem

Ezzel kapcsolatban nincsenek nagy meglepetések. „Talán csak az, hogy Besét visszük el, hogy tapasztalatot gyűjtsön. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, az egyik leggyorsabb játékosunk. Több pozícióban tud játszani, a támadásokat is tudja segíteni, de akkor is fontos lehet, ha Fiola Attila megsérülne. Ott van még Korhut Mihály is, aki a horvátok ellen jól szerepel”– indokolta választásait a kapitány.

A középpálya

Ez volt az az egység, amiről Storck azt mondta, hogy nehéz dolga volt, már csak azért is, mert többen sérüléssel bajlódtak. Nagy kérdés volt, hogy Elek Ákos bekerül-e a keretbe, végül bekerült, de csak kedden tudott először edzeni a válogatottal. „Optimisták vagyunk, hogy részt tud majd venni a munkában, és erősíteni tud minket az Eb-n” – mondta róla. 

A csatárok

Itt sem volt könnyű helyzetben Storck a sérülések miatt: „Németh Krisztián is megsérült, és Priskinnek is volt egy térdműtétje, de aztán az edzőtáborban abszolút be tudtak kapcsolódni a munkába.” A kimaradó Gyurcsót nagyon érdekes játékosként írta le, akivel számolni fognak a jövőben.

Több középcsatárunk van. Különböző pozíciókban próbáljuk meg őket alkalmazni, meg kell tanulniuk, hogy a rendszer miatt más pozíciókban is tudjanak játszani. Meg kell nézni, kinek mi az erőssége. Három különböző emberünk van, különböző tulajdonságokkal" – mondta Storck. 

A magyar válogatott Eb-kerete:

Rovatok