Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám, akinek most meg kell mutatnia

2016. május 31., kedd 12:39

A válogatott nemzetközileg legelismertebb, de legalábbis legismertebb csatára, mert már 2004-ben elvitte a Stuttgart, onnan a Real Madrid, majd játszott négy Bundesliga-csapatban, eddig. A Real első csapatába nem fért be, de a Mainzban és a Schalkéban nem ment rosszul neki, viszont Hoffenheimbe szerződése óta nem találja magát.

Jó tudni róla

Tavasszal a klubjában - Hannover - nem tudott betalálni, és ki is estek, így nagyon kellene neki a jó Eb-szereplés. 28 évesen kiemelkedő teljesítménnyel akár jöhetne neki a következő Bundesliga-klub. Annak ellenére, hogy a válogatottban eddig nem tudta legjobbját nyújtani, ezt bizonyítja góljainak száma, de Dárdai szerint nála látható, hogy érti a játékot.

Helye a csapatban

Nyolc selejtezőn játszott, de egyetlen gólt hozott össze, Feröeren, igaz, azzal nyertünk. Felépítésre Böde és Priskin keveréke, az erősorrendben valahol kettejük között helyezkedik el. Priskin első számú helyettese, de már csak kevéssel előzi a Fradi-kedvencet. Storck akkor számít rá, ha inkább a védekezésre helyezi a hangsúlyt, és az előrevágott labdákat Szalainak kell megtartania.

Klubjai

Rovatok