Index Vakbarát Hírportál

Besét is meglepte, hogy bekerült az Eb-keretbe

2016. június 1., szerda 20:23

Ha volt meglepetés Bernd Storck kedden kihirdetett Európa-bajnoki keretében, akkor az az volt, hogy a válogatottság nélküli Bese Barnabást is elviszi a tornára. 

A védő az M4-nek beszélt arról, hogy őt is meglepte a beválogatás, és már azt is nagy dolog volt neki, hogy a csapattal edzhetett az ausztriai edzőtáborban. "Tényleg meglepetés volt, hogy sikerült bekerülnöm, de nagyon örülök"- mondta. 

Szerinte nem sokat számított, hogy több poszton is tud játszani, mert Bernd Storck fejében már biztosan korábban összeállt a csapat. Bese elmondta, hogy ha lehetőséget kap, akkor mindenképp szeretné bizonyítani, hogy megérte őt beválogatni, akár már a világbajnok németek elleni szombati meccsen.  Az MTK-védő nagyon kemény meccset vár, de szerinte a labdakihozatalt és a labdaszerzést is jól lehet majd gyakorolni.

Storck a kerethirdetés után elmondta, Bese az edzőtáborban győzte meg őket, és az egyik leggyorsabb játékosunknak tartja. Több pozícióban tud játszani, a támadásokat is tudja segíteni, de akkor is fontos lehet, ha Fiola Attila megsérülne”– indokolta választásait a kapitány.

A kapitánynak egyszer már bejött egy ilyen húzása, akkor a Videotonnál mellőzött Kleinheisler Lászlót rakta a kezdőbe a norvégok elleni pótselejtezőre, aki rögtön gólt szerzett élete első válogatott mérkőzésén. 

Rovatok