Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Az osztrákok elleni első 20 percben kiderül, mire jutunk

2016. június 1., szerda 09:16

Tanulni és mérkőzéseket nézni megy az Európa-bajnokságra Dárdai Pál, a Hertha BSC jelenlegi vezetőedzője, akinek hatalmas szerepe volt abban, hogy a magyar válogatott kijutott a franciaországi Eb-re. A korábbi kapitány ugyanakkor jelezte azt is, nem érzi úgy, hogy bele kellene szólnia utódja, Bernd Storck munkájába.

A német edző ugyanis jól végzi a munkáját, szépen összerakta a keretet, jól építette be a fiatalokat, és ahogy látja, a csapat is jól dolgozik. Erről a Nemzeti Sport Eb-t felvezető videós sorozatában beszélt a nemrég önéletrajzi könyvvel jelentkező Dárdai.

A Herthával a Bundesliga hetedik helyén végző edző azt is kiemelte, hogy a jó felkészülés lesz a legfontosabb a csapat számára, a keret egy része ugyanis nagyon keveset játszott a szezonban, nemzetközi rutinnal pedig csak pár játékos rendelkezik, így a többség nem tudja, hogy hogyan kell nyomás alatt játszani.

Dárdai beszélt a válogatott esélyeiről is: „Az osztrákok elleni első meccs első 20 percében ki fog derülni, hogy hol tart a csapat. Az esélytelenek nyugalmával játszhat majd a keret, minden gólnak, minden jó, megnyert párharcnak örülni kell majd, és ha esetleg összejön a továbbjutás, az óriási siker lesz.”

A magyar válogatott 1974 után jutott ki újra Eb-re, ahol sorban Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával találkozik majd a csoportkörben. A szereplést június 14-én kezdjük.

Rovatok