Index Vakbarát Hírportál

Centiken múlt egy kegyetlen fejsérülés

2016. június 2., csütörtök 22:19

Csütörtök este rendezték az angol-portugál barátságos meccset, amelyiknek az első félideje alapján teljesen felesleges volt lekötnie ezt a találkozót.

Pepe és Cristiano Ronaldo nem játszott - előbbi a védelem oszlopa -, mert ők még szombaton megnyerték a Bajnokok Ligája döntőjét. Magyarország június 22-én Portugáliával játssza harmadik csoportmeccsét az Eb-n.

Egy másik portugál védő, Bruno Alves gondoskodott arról, hogy ne legyen teljesen eseménytelen az első 45 perc. Bár ezt a szörnyű mozdulatot nem könnyű visszanézni sem.

A felezővonalnál majdnem lerúgta Harry Kane fejét, amikor valamiért úgy gondolta, hogy 180 centire felemelve a lábát ő elrúghatja a labdát.

Bruno Alves kegyetlen rúgása

Csodás része a jeleneteknek, hogy Nani megpróbálja az olasz Guida játékvezetőt lebeszélni a pirosról - elképzelni sem lehet, hogyan érvelhetett -, aki szerencsére hajthatatlan.

Kane-nek szerencséje volt, hogy nem lett nagyobb baja a kungfurúgás után.

A második félidő is sokáig eseménytelen volt, a 86. percben Smalling megszerezte egy fejessel a vezetést, és mint később kiderült, a győzelmet is az angoloknak. A portugálok a 93. percben egyenlíthettek volna, de egy szöglet utáni fejes célt tévesztett.

A portugálok vasárnap 3-0-ra verték a norvégokat, és még egy meccset lekötöttek. Szerdán még az észtekkel játszanak egy meccset, akkor vélhetően a legjobbjaik is a pályán lesznek. Az angolok legközelebb már az Eb-n lesznek a pályán.

Rovatok