Index Vakbarát Hírportál

Öngóllal és lesgóllal kaptunk ki a világbajnoktól

2016. június 4., szombat 20:25

A magyar futballválogatott 2-0-ra kapott ki Németországtól a franciaországi Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési meccsen. Nagyon röviden: esélyünk sem volt ezen a meccsen, ha a védekezést gyakoroltuk, az sem sikerült túl jól. Egy hét múlva Eb.

A mérkőzés közvetítését itt olvashatja.

Úgy kezdődött a meccs, hogy 10 percig nagyon nem találtuk a labdát. Védekeztünk keményen, a védőink távolról próbálták megakadályozni a német támadásokat. Nem sok esélyünk volt, már az első percben gólt kaptunk, és ahogy a visszajátszásokból látszott, nem volt les; a játékvezető rosszul döntött.

Túléltük az első negyedórát. Ha a védekezés gyakorlása volt a feladat, akkor ez a félidő teljesen alkalmas volt rá, messze voltunk a német kaputól. Annyira, hogy kaput eltaláló lövésünk sem nagyon volt az első félidőben. Egyedül Dzsudzsáknak volt egy próbálkozása

Igazából komoly ötlet sem, a támadójátékunk egyenlő volt a nullával. Szalai kétszer elfutott, egyszer nem is lesről, egyszer pedig egy óriási helyzetből.

A takarékon játszó német válogatott így is nagy fölényben volt, az első félidőben, a 39. percben Lang öngóljával szereztek vezetést.

Nem volt jó érzés látni, hogy az európai futball elitje ennyire messze van tőlünk, ugyanakkor becsületesen dolgoztak a mieink. A németek második gólja les után született a 63. percben, Király hiába védett nagyot.

Priskin beállítása felpezsdítette a csatársor játékát, de ott van még Böde, Nikolics, Németh, akik a kapitány véleménye szerint nem illenek bele ebbe a rendszerbe.

Nehéz értékelni ezt a meccset, mert egy sokkal erősebb ellenfél ellen gyakorlatilag semmi esélyünk nem volt. Ez a meccs az öltözőfolyosón eldőlt. Ami nem is lenne baj, csak semmi olyan momentum nem volt benne, ami a felkészülést szolgálná.

Az Európa-bajnokság június 10-én kezdődik, a magyar válogatott június 14-én, Ausztria ellen kezdi el a tornát.

Németország-Magyarország 2-0 (1-0)

  Gelsenkirchen, Veltins Arena, 50 000 néző, v.: Martin Strömbergsson (svéd)
    gólszerzők: Lang (39., öngól), Müller (63.)
    sárga lap: Kroos (36.), illetve Kleinheisler (41.), Gera (90.)

    Németország:
 Manuel Neuer - Benedikt Höwedes, Jerome Boateng, Antonio Rüdiger, Jonas Hector (Emre Can, a szünetben) - Thomas Müller (Leroy Sané, 69.), Sami Khedira (Mario Gomez, a szünetben), Toni Kroos (Bastian Schweinsteiger, 68.), Mesut Özil, Julian Draxler (André Schürrle, 60.) - Mario Götze (Lukas Podolski, 79.)

Magyarország:
 Király Gábor - Fiola Attila (Bese Barnabás, 82.), Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás - Pintér Ádám (Gera Zoltán, 59.), Nagy Ádám - Dzsudzsák Balázs, Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 82.), Lovrencsics Gergő - Szalai Ádám (Priskin Tamás, 65.)

Rovatok