Index Vakbarát Hírportál

Megérkeztek a fiúk Franciaországba, két napig itt laknak

2016. június 7., kedd 11:28 | aznap frissítve

Így érkezett meg a magyar futballválogatott Franciaországba:

A magyar futballválogatott kedden délelőtt repülővel elutazott Franciaországba az Európa-bajnokságra. A csapatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren búcsúztatta el néhány tucat szurkoló és a magyar média zöme.

Szépen szabott sötét egyenöltönyben és barna bőrcipőben távoztak, Niki Lauda légitársaságának gépével. Előtte rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, amelyen Lovrencsics Gergely és a kapitány, Bernd Strock vett részt. Lovrencsics azt mondta,

két kemény edzőtáboron vagyunk túl, fizikálisan és mentálisan is felkészült a csapat. Az első meccs előtt finomhangolás jön.

Bernd Storck azt mondta: „Célunk, hogy méltóképpen képviseljük az országot. Nehéz meccsek várnak ránk, de felkészültünk.”

A magyar válogatott az F csoportban Ausztriával, Izlanddal és Portugáliával játszik a továbbjutásért. Az első meccset június 14-én 18.00-kor Bordeaux-ban játsszák Ausztria ellen.

Irány Franciaország! * Heading to Fran

 

ce! #csakegyutt #Euro2016 #indulacsapat #budapestairport

Hungarian Football Federation (@mlsztv) által közzétett fénykép,

Nem sokkal egy óra után megérkeztek Nizzába, ezután még egy sajtótájékoztatót tartanak majd, és aztán beköltöznek ebbe a szállodába Mougins-ban két napra, mielőtt elfoglalják a végleges Terre Blanche-i szállásukat.

Bernd Storck szövetségi kapitány rögtön egy rövid sajtótájékoztatót tartott, amin közölte: nem turistának jöttek ki, eredményt akarnak produkálni. Hozzátette, hogy a szurkolók miatt is oda kell tenni magukat, pláne hogy 44 év után végre újra ott vagyunk az Eb-n.

Az osztrák meccs lesz az első, de Storck szerint minden meccsre készen állnak, folyamatosan elemzik az ellenfelek stílusát, játékát. Storck elmondta, hogy lépésről-lépésre kell haladni, tehát most az osztrákokra kell koncentrálni.

Arra a kérdésre, elégedett-e a németek elleni eredménnyel, a szövetségi kapitány úgy válaszolt, hogy sokkal jobb eredményt nem várhatott, mert mégiscsak a világbajnokkal játszottak.

Még nem elemzett ki minden egyes szituációt, de az látszik, hogy a védekezésünk szervezett. Viszont többet kellene támadni és birtokolni a labdát.

Rovatok