Index Vakbarát Hírportál

Minden osztrák a magyarok elleni meccsre koncentrál

2016. június 7., kedd 18:38 | aznap frissítve

A nyolcaddöntőbe jutás a célja a magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szereplő osztrákoknak a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon a csapatkapitány Christian Fuchs szerint, írta az MTI.

Az angol bajnok Leicester City hátvédje azt nyilatkozta, most már mindannyian az első, magyarok ellen jövő kedden sorra kerülő csoportmérkőzésre koncentrálnak.

"Azt gondolom, ambiciózusak lehetünk, jó a csapatunk, továbbléphetünk a csoportból, ez a célunk" - jelentette ki a 30 éves futballista, aki kitért rá, hogy Ausztriában a válogatott könnyen kap kritikát a médiától és a szurkolóktól egyaránt.

"Ha nyerünk, mi vagyunk a legjobbak, de ha veszítünk, vagy nem játszunk jól, akkor mindenki megkérdőjelezi a tudásunkat" - mondta Fuchs, s hozzátette, azt kívánja a válogatottnak, hogy a címlapokon az Eb alatt és után inkább pozitív, mint negatív jelzőkkel jellemezzék a csapatot.

Az osztrákok csapatkapitánya azt is elárulta, hogy egyelőre még nem foglalkoztak a magyarokkal, Marcel Koller szövetségi kapitány ugyanis két-három nappal a mérkőzés előtt készíti fel a játékosokat az aktuális ellenfélből.

"Egyáltalán nem izgulunk, inkább örülünk, hogy végre elkezdődik a torna. Egyfajta megkönnyebbülés, hogy az együtt elvégzett felkészülési időszak után jönnek az igazi tétmeccsek" - magyarázta Fuchs.

A pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal F csoportjában a magyarok és az osztrákok mellett Izland és Portugália szerepel még.

Rovatok