Index Vakbarát Hírportál

Az ország, ami Lewandowskiban bízik

2016. június 9., csütörtök 17:19

Adam Nawałka szövetségi kapitány csapatának van egy világklasszisa, egy európai klasszisa, egy feltörekvő tehetsége és egy remek futballistája, aki klasszis lehetne, ha kevésbé szeretné az életet.

A védelemmel lesznek a gondok, itt nagy név nincs, hacsak azt a középpályást - Grzegorz Krychowiak - , hátra nem húzzák korábbi posztjára, középhátvédnek. Na de akkor ki szűr középen?

Nawalka legalább a kapusaiban bízhat, Szczęsny, Fabianski és Boruc is rendben van. Ha bármelyikük jó napot fog ki, akár megmentő is lehet. Mindhárman Angliában, a Premier League-ben védenek/védtek, Szczęsny már a Romában.

Meccseik a C csoportban

Június 12. Lengyelo. - Észak-Írország

Június 16. Németo. - Lengyelország

Június 21. Ukrajna - Lengyelország

Elöl a két ász, Lewandowski és Milik 66 gólt lőtt összesen a szezonban a Bayernben és az Ajaxban, erre már lehet alapozni.

Játékosok, akik fontosak lehetnek

A kapitány

Adam Nawałka húsz éve edző, 1996 óta hazájában hét klubot irányított, külföldön sosem dolgozott. A válogatottat 2013 októbere óta vezeti, miután az előző kapitánnyal a csapat a 2012-es hazai rendezésű Eb után nem jutott ki a világbajnokságra. Egész jó mérlege van eddig, 13 győzelem, 8 döntetlen és csak 4 vereség. Nehezen verhető csapatot rakott össze, de leginkább Lewandowskitól függenek még mindig.

Meddig juthatnak?

Bármi elképzelhető róluk, a minimális elvárás, hogy továbblépjenek a csoportból. Ha Lewandowskit eredményesen tudja segíteni Milik és Grosicki, ott lehetnek akár a nyolc között is. Az elődöntő szenzáció lenne tőlük.

Rovatok