Index Vakbarát Hírportál

Belgium, az örök ígéret

2016. június 9., csütörtök 16:59

Három kihagyott Eb után jutottak ki újra a tornára, de 2000-ben sem alkottak nagyot - házigazdaként a csoportkörben ragadtak. 1972-ben bronzérmesek voltak, 1980-ban ezüstöt nyertek, és bármilyen meglepő, a franciaországi csak az ötödik Eb-je lesz Belgiumnak.

Már a 2014-es világbajnokságon is titkos esélyesnek számítottak, de fennáll a veszélye, hogy most is megmaradnak annak: az a mag, amitől olyan sokat várnak, kezd egyre öregebb lenni, miközben felnőtt tornán nem nagyon tudnak komoly eredményt felmutatni.

Velük játszanak az E csoportban

Persze arról még szó sincs, hogy máris kiöregedtek volna, de a középpálya és a védelem legfontosabb emberei 28-30 év közöttiek, bennük tehát már nincs még egy Eb. Szerencséjükre most mindenki tökéletes korban van, így minden adott egy jó szerepléshez. De hogy mik is?

Három játékos, aki fontos lehet

Az edző

A 47 éves Marc Wilmots 70-szer játszott a belga válogatottban, ott volt négy világbajnokságon, amiből hármon játszott is. Ahogy Belgium utolsó Eb-szereplésénél is ott volt 2000-ben, amikor egyetlen nyert meccsel a csoportkörben ragadtak Olaszország és Törökország mögött.

Meddig juthatnak?

Ez a nagy rejtély. A tudásuk megvan ahhoz, hogy akár a döntőig menjenek, de ha olyan gyámoltalanul játszanak idén is, mint két éve Brazíliában, nem sok jóra számíthatnak.

Legutóbbi öt meccsük

Rovatok