Index Vakbarát Hírportál

A legendás írek a Megyéből egyszer már odacsapnának

2016. június 9., csütörtök 17:13

Velük játszanak az E csoportban

A korábban legendás játékosokat is felvonultató ír válogatott az utolsó három vb-ről lemaradt, és 1992 óta csak egyszer, a legutóbbi Eb-n szerepelt. Aztán emlékezetes körülmények között, nulla ponttal, 1-9-es gólkülönbséggel egyből kizúgott. A magyarokhoz hasonlóan pótselejtezővel jutottak ki, de a szerencse nem állt melléjük a sorsolásnál. Az egyik legnehezebb csoportba, az olaszok, a belgák és a svédek mellé kerültek. Innen óriási bravúr lenne a továbbjutás

A legnagyobb probléma a védelem közepén lesz

Rutinos csapattal érkezik Franciaországba az ír válogatott, hiszen a 23-as keretben 11 olyan játékos van, aki már elmúlt 30 éves, de a legfiatalabb is 23 éves, valamint három olyan futballista van, aki már régen túl van a 100. válogatottságán. A legnagyobb probléma a védelem közepén lehet, a már 35 éves csapatkapitány John O'Shea mellett a kevesebb rutinnal rendelkező Richard Keogh kezdhet. Elöl viszont a kiválóan fejelő, és gyors Shane Long ellensúlyozhatja a problémákat.

Három játékos, aki fontos lehet

Az edző

Martin O'Neill 2013 novemberében vette át a csapatot Giovanni Trapattonitól, és Roy Keane-nel egycsapásra megváltoztatta az írek játékát. Az egykori északír válogatottal a csapat áttért 4-2-3-1-es alakzatra, amellyel sokkal támadó szelleműbb, és védőjáték sem olyan unalmas, mint az elődjénél.

Meddig juthatnak?

A svédek ellen kezdenek, amely megadhatja az alaphangot. Ha sikerül nyerniük, a továbbjutás sem elképzelhetetlen, de pont, vagy pontok vesztése után borzasztó nehéz lesz a belgák, majd végül az olaszok ellen javítani. Bár a svédekkel közel azonos szinten vannak, meglepetés lenne a továbbjutás.

Legutóbbi öt meccsük

Rovatok