Index Vakbarát Hírportál

Jól fogunk érkezni Dzsudzsák labdáira

2016. június 10., péntek 10:32

A magyar válogatott első hivatalos sajtótájékoztatóján, a franciaországi Montauroux-ban Guzmics Richárd és Korhut Mihály nyilatkozott. Nem félnek a terrorveszélytől, a pontrúgások tökéletesítésén is dolgoztak.

A válogatott első meccsét kedden, az osztrákok ellen játssza majd,Guzmics szerint erős az ellenfél hátsó tengelye, de a szélsők is veszélyesek, rájuk kell készülni a védelemnek, Marc Jankót és Marko Arnautovicot is tartja a legjobb osztrák csatároknak.

„Alabára kell majd odafigyelnünk, előnyt szerezhetünk abból, ha a csapat egyik szervezőjét tudnánk semlegesíteni" – mondta Korhut.

A magyar válogatott utolsó olyan gólja, amit rögzített helyzetből szerzett, éppen Guzmicsé volt az északírek ellen, adódott a kérdés, hogy lehet-e újra ilyen fegyvere a csapatnak. „Jól fogunk érkezni Dzsudzsák labdáira, sokat gyakoroltuk a pontrúgásokat és az érkezéseket a két ausztriai edzőtáborban is, felkészültük belőle" – mondta Guzmics. Saját szerepét nem értékelte túl. „Nem mondanám, hogy a védelem vezére vagyok, nem csak egy emberen múlik, hogy ne kapjunk gólt. Együtt védekezik és támad csapat. A selejtezőben is megmutattuk, hogy szervezetten védekezünk, és nullára le tudtuk hozni a meccseket."

„Reméljük, hogy jól fogja énekelni, mi is majd vele együtt fogjuk énekelni a magyar himnuszt" – mondta Korhut, mikor megtudta, hogy az osztrák válogatott Garics György a meccs előtt mindkét himnuszt elénekli majd.

A csapat tagjai csütörtök este megnézték azt a filmet, amely a válogatott útjáról szólt az Európa-bajnokságig. "Én az első húsz percet nem láttam, Késedi Gábornak sikerült valahogy behoznia interneten, és aztán követtük. Nekem végül is tetszett, tényleg bemutatja, hogy milyen az öltözői hangulat, de így kamerán keresztül kicsit nehezebb megélni, ami ott folyik. Hetven percbe nem sikerült mindent belesűríteni. Jobban át lehetett volna adni, amit éreztünk, ha egy hosszabb film készül, de örültünk, hogy létrejött." – mondta Korhut, aki arról is beszélt, hogy természetesen videózzák az ellenfeleket, a közösségi média használatától nincsenek eltiltva, de neki amúgy is inkább a felesége posztol a Facebookon.

Korhutot a válogatott másodedzőjének szerepéről is kérdezték. „Möller nagyon jó edző, most is látszik, hogy nagyon technikás játékos lehetett. Jót tesz a csapatnak, hogy egy ilyen világklasszis tud segíteni. Mindenki jól jár a tanácsaival és a tapasztalataival. Emellett nagyon jó kedvű és mókás ember.

A párizsi terror és brüsszeli robbantások miatt komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be az Eb-n, egy-egy edzést is több tucat rendőr vigyáz, de nem feszültek a játékosok. „Sajnálatos, hogy a terror belerondít ebbe gyönyörű futballünnepbe, de biztonságban érzem magam. Ha látnák, hogy kik vigyáznak ránk, önök is biztonságban éreznék magukat. Ne aggódjanak értünk az otthon lévő szeretteink!" – mondta Guzmics.

Rovatok