Index Vakbarát Hírportál

Csányi utoljára még porig alázta Pintért

2016. június 11., szombat 12:26

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az Eb nyitánya előtt interjút adott az M4 Sportnak. Végre kiderült, hogy Bölöni László volt az első számú célpont, de miután ő nemet mondott, Pintér Attila lett a befutó.

Az elnök a műsorban nem mondta el, de Bölöni olyannyira komoly jelölt volt, hogy meccselemzéseket készített Csányinak, együtt is néztek meccset, ekkor a válogatott nagyon sok fogyatékosságára ráirányította a figyelmet. Az erdélyi származású szakember 108-szor szerepelt a román válogatottban, BEK-győztes a Steauával, edzőként portugál és belga bajnok.

Innen vezetett el az út a két magyar bajnoki címmel rendelkező Pintér Attiláig. Hogy milyen sugallatra lett ő a befutó, nem derült ki. Annyit mondott, hogy őt ajánlották.

Egyszerűen szégyelltem, ahogy játszott a válogatott, mintha ijedt gyerekeket küldtünk volna a gyepre egy nem túl erős ellenféllel szemben.

Akkor azt mondtam, hogy ha ezek ellen így játszunk, mi lesz az erősebb csapatok ellen. A 20-30. perc táján eldöntöttem, hogy váltani kell, ez így nem mehet tovább" - mondta, itt meg is nézhető.

Csányi ezzel adta meg Pintérnek az utolsó döfést. Mert tudjuk, amilyen az edző, olyan a csapata is.

Mondjuk az első döfés sem volt kicsi.

„Egervári Sándort tiszteltem, kulturált ember, Attila más típus”

- ezt még a kinevezésekor nyilatkozta.

Pár hónap után kommunikációs tréningre küldték, ezzel is jelezve, hogy szomorú a helyzet, ha megszólal.

Utólag persze Pintér kinevezése nem is jöhetett volna jobban a magyar futballnak, szurkolóknak, mert igazolódott, semmit sem ér az itthon nyert arany. Csányi ráadásul még arról is beszélt, hogy sokat dolgozik Pintér, és szeret is dolgozni.

Pintér a kirúgása után Felcsúton sündörgött Orbán körül, majdnem a Videoton edzője lett, a múlt héten pedig feljutott a Mezőkövesddel az élvonalba. Majd utána elsírta magát, mondván, nem érdemelte azt a bánásmódot, amit a magyar futballtól kapott.

A bánásmódról nem árt kiemelni, hogy több tízmilliós lelépési pénzt kapott.

Rovatok