Index Vakbarát Hírportál

Angol kapitány: Mintha veszítettünk volna

2016. június 12., vasárnap 00:12

75 percen át egy új Hodgson, aztán a régi 

- ezzel a találó tweettel értékelte henry Winter, az egyik legismertebb futballszakíró Anglia peches döntetlenjét Oroszországgal. A szövetségi kapitányra célzott, aki sosem támadófutballjáról, és sosem szerencséjéről volt híres. Előbbiben szombat este mintha megváltozott volna, de a pechje csak megmaradt: az oroszok a 92. percben fejeltek gólt, második veszélyesebb támadásukból.

Hodgson azt mondta, úgy érzi, csapata kikapott.

"Jól játszottunk, az első félidőben annyira jól, amennyire csak képesek vagyunk jól játszani. A második félidő első negyedórája nem lett az igazi, de aztán újra visszavettük az irányítást. Szerencsétlenek voltunk, hogy nem tudtuk berúgni a második gólt, amivel eldönthettük volna a meccset. Mintha veszítettünk volna. Pedig már az ünneplást terveztük."

Egy megállapításával - ahogy Winter is tette -, vitatkoznunk kell, Eric Dier 73. perces szabadrúgásgólja után nem volt lehetőségük a győztes gól megszerzésére, 

egyértelműen arra mentek, hogy lehozzák a meccset 1-0-val.

A cserék is ezt mutatták, Rooney helyett Wilshere, Sterling helyett Milner jött be a hajrára. Előbbiről azt mondta Hodgson, rendben volt, utóbbiról viszont ő is elismerte, "nem jött be".

A válogatott és a ManUnited tavaly visszavonult védője, Rio Ferdinand a korábbi cserét is vitatta egy tweetben: "Lecserélték Rooneyt. A végén kellett volna leginkább a rutin."

Winter fentebb idézett üzenete így folytatódott: "Ezzel a védelemmel nem lehet kibekkelni". Pontosan ez történt a Marseille-i stadionban.

A gólszerző Dier néha majdnem elsírta magát, amikor az ITV-nek nyilatkozott.

"Csalódottak vagyunk, mert végig jól játszottunk. Ezek után az iksz kiábrándító. De össze kell szednünk magunkat, mert hát nem veszítettünk. Vannak pozitívumok, ilyen magas színvonalú válogatott meccsen még nem játszottam. Csak a végét nem tudtuk kontrollálni. El kell ezt felejtenünk."



Természetesen megszólalt David Beckham is, és ahogy mindig, megpróbálta lelkesíteni a torna legfiatalabb átlagéletkorú válogatottját.

Fiatal, támadó teljesítmény. A gól kiábrándító, de annyi volt előtte a pozitívum, hogy fel a fejjel, és menjünk a következő meccsre. Győzelmet érdemeltünk volna, de már a következő mérkőzésre kell figyelnünk

- írta az Instagrammon.

Rovatok