Index Vakbarát Hírportál

A katalán Piqué spanyol lett győztes gólja után

2016. június 13., hétfő 17:52

A Barcelona katalán középhátvédje, Gerard Piqué szerezte a győztes gólt, amivel 1-0-ra verte Spanyolország Csehországot az első Eb-csoportmeccsén.

Del Bosque kapitánnyal negyedik tornáján indul a válogatott, de először tudta megnyerni az első meccsét, eddig vagy döntetlennel, vagy vereséggel indult.

Ezt emelte ki Piqué is a meccs után adott interjújában. "Rengeteget dolgoztunk ma, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, és ki is dolgoztunk jó pár helyzetet. Sok munkánkba került, de nyerni akartunk, és sikerült is, ami a legfontosabb az efféle tornákon. A kulcs ma a három pont volt."

Piqué az egész szezonban Twitter-harcban állt a Real Madriddal, mostani védőtársával, Sergio Ramossal is, akivel együtt ünnepelték a gólt. Katalónia függetlenségéért is rég óta lobbizik, de most azonnal spanyollá vált ő is, legalábbis erősen erre utalt, mikor azt mondta:

Szenzációs meccs volt, azonnal a fiamhoz mentem ünnepelni, a tribünről nézte a meccset, spanyol mezben. 

A csapattársai közül azért egy barcást emelt ki, Andrés Iniestát, aki a gólpasszt adta neki a fejeséhez. "Minőséget vitt a pályára, hihetetlen játékos" - dicsérte a középpályást.

Rovatok