Index Vakbarát Hírportál

Technikailag nem csatár, Ronaldo mégis 50 gólt szerez egy szezonban

2016. június 13., hétfő 20:45

Kedden az F csoportban a magyar-osztrák meccs mellett a Portugália–Izlandot is lejátsszák, aminek egyértelműen Cristiano Ronaldóék az esélyesei. Fernando Santos kapitány hisz abban, hogy Ronaldónak nem az utolsó esélye, hogy nagy tornát nyerjen.

Santos szerint Ronaldo a 2018-as oroszországi vb-ig simán kitart, akkor lesz 33 éves, de most sem fontos mennyi idős.

„Ronaldo nagyszerű, nagyon motivált, akkor is motivált volt, amikor idejött a BL-győzelem után, és azóta csak nőtt benne a becsvágy. Mindannyian ugyanazzal az ambícióval jövünk. Nem hiszem, hogy ez az utolsó esélye, néhány éve még van. Mind itt vagyunk, attól függetlenül, hogy 18 vagy 38 évesek vagyunk. De az a megközelítés is érvényes, hogy ez az utolsó lehetőségünk, és ezért mindent kiadunk a pályán" – nyilatkozta a kapitány.

Egyelőre nem tudja, hogy milyen formációban mennek Izland ellen.„Nem tudjuk, mit történik. A német Götze sem úgy néz ki, mint egy klasszikus csatár, mégis ő volt a válogatott csatára Ukrajna ellen. Ronaldo 50 gólt szerez egy szezonban, és technikailag ő sem csatár."

A portugálok nehéz meccsre és jól szervezett Izlandra számítanak, Santos úgy véli az egész csoportkör a szoros meccsekről fog szólni, mert még a harmadik hely is továbbjutást érhet.

Rovatok