Index Vakbarát Hírportál

Mesteri gólt vágtak az írek, de Ibráék visszajöttek

2016. június 13., hétfő 20:04

Az utolsó nagy tornájára készülő Zlatan Ibrahimoviccsal felálló svédek Írország ellen kezdték az Európa-bajnokságot, de nem róluk szólt a meccs első félideje. 

Ugyanis már a 9. percben az ír Jeffrey Hendrick kapásból vágta rá a labdát, Isakssonnak kellett nagyot védenie. Szépen lassan átvették a kezdeményezést, O'Shea egy szöglet után már gólt is szerezhetett volna. 

A svédeknél Ibrahimovic szabadrúgásából próbálkozhatott a 21. percben, de ez is elakadt a sorfalban. Ennél jóval közelebb járt a gólhoz az ír Brady a 30. percben: tizenhatról küldte rá a labdát, ami nem sokkal a léc fölött zúgott el. Ez a harmadik lövésük volt a meccsen, ami nem sok, de a svédeknek ennyi se volt, csak egyszer próbálkoztak az első fél órában. Nemcsak Ibra volt észrevehetetlen, hanem a komplett támadójátékuk. 

Az írek viszont majdnem meglőtték az Eb legnagyobb gólját. Már megint Hendrick csinált egy látványos megmozdulást: közel harmincról tekert rá egy labdát, most a lécet találta el. 

 

A második félidő első lövése is az övé volt, amit még megfogott Isaksson, de aztán két perccel később már esélye sem volt Hoolahan lövésénél.

Az egész azzal indult, hogy Coleman becselezte magát a jobb szélen, majd középre emelt, ahol érkezett Hoolahan, és dropból gyönyörű gólt vágott. 

A svédek ettől tértek magukhoz, előbb az ír kapus Randolphnak kellett nagyot védenie önveszélyes védője miatt, majd sorra jöttek a svéd szögletek. Ibrahimovic viszont továbbra se nagyon tudott helyzetet kidolgozni, mert az írek nagyon figyeltek rá, a többi svéd meg egyszerűen nem volt elég jó ehhez. 

Cseréltek is: pályára lépett a spanyol ligában futballozó John Guidetti a totál veszélytelen Marcus Berg helyére. De nem egy svéd volt, aki egyenlített, hanem az írek védője, Ciaran Clark. Guidetti sarokkal hozta játékba Ibrahimovicot, ő középre játszott, Clark pedig az érkező svéd elől saját kapujába fejelt. Az egész amúgy azzal indult, hogy Ibrahimovic visszaszerezte az eladott labdát.

Az írek gyorsan megpróbáltak visszavágni, még Robbie Keane-t is behozták, de a svédek voltak a veszélyesebbek a hajrában. A legjobb lehetősége Ibrahimovicnak akadt, centikkel maradt le egy keresztbe lőtt labdáról. 

Ezután igazán komoly lehetősége már egyik csapatnak sem volt, maradt az 1-1. 

Rovatok