Index Vakbarát Hírportál

Nem adom el olyannak a lakásom, aki ma nem nézi a meccset!

2016. június 14., kedd 13:59

Ma 18:00-kor kezdődik egy meccs az Eb-n. A magyar válogatott 44 év után vesz részt Európa-bajnokságon – és 30 év után világversenyen –, első meccsét az osztrákok ellen játssza.

Erre a bűvös keddi hat órára ezrek készültek rá rendesen. A kemény mag egészen Franciaországig utazott, mások csak söröket hűtöttek be otthon, de az biztos: a legtöbben nem nagyon szerveztek más programot erre a másfél órára. 

De volt, aki ennél is nagyobb áldozatot vállalt ezért a meccsért.

Kollégámhoz futott be egy sztori, megkérdeztük a főszereplőjét, nem bánja-e, ha megírjuk. Zsolt már egy ideje próbálja eladni lakását, sikertelenül. Ma kapott egy telefont az ingatlanostól, hogy végre van egy nagyon komoly érdeklődő, aki ma megnézné a lakást, nagy eséllyel a foglalót is hozná magával. Zsoltnak egyetlen kérdése volt: hányra jön? Az ingatlanos pedig kimondta a tiltószót, a sátán szavát: hatra.

Ma hatkor biztosan nem adom el a lakást

− válaszolta Zsolt, aki hozzátette az elmúlt 44 év mondatát:

Egyébként sem adom el olyannak, aki ma nem nézi a meccset.

Zsolt ezek után konkrétan azt is megérdemelné, hogy az állam vegye meg azt a lakást.

De ha már áldozat, megnéztük, milyen programokat sikerült összehozni, leszervezni ma hatra, az osztrák–magyar meccs idejére, kik azok, akik biztosan nem a meccsel lesznek elfoglalva.

Óriási felháborodás, tiltakozás övezi az Orczy parki fakivágásokat. Nyilvánosságra került, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) újabb 145 fa kivágására kapott engedélyt − a már eddig kivágott 130 után − az Orczy parkban, a Ludovika Campuson. Az egyetem jó érzékkel ma öttől hirdette meg lakossági fórumát.

„Liguriai képzőművészek Budapesten címmel kollektív képzőművészeti kiállítás nyílik. Megnyitja Simonffy Mária, az MKISZ elnöke és Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet munkatársa" − áll az MTI agendájában. Nyilván az olaszokat hol érdekli a magyar meccs, amikor tegnap 2-0-ra verték az agyonhájpolt belgákat?

De ennél sokkal erősebb versenytársa is akadt a mai, történelmi jelentőségű meccsnek:

„Bizonytalanságaink – gondolatok keresőknek, kérdezőknek, kíváncsiaknak" címmel indítja el új sorozatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára délután hatkor. A sorozat bevezető eseményén Ullmann Tamás filozófussal beszélget Sipos Júlia tudománykommunikátor

a bizonyosságra vágyó ember megszállott keresgéléséről, az információtömegről, a filozófiai gondolatok támaszáról.

„Bródy János Magyarok közt európai versként hallgatható dalszövegek Bálint András előadásában című hangoskönyvének bemutatója." Hatkor kezdődik. Mit is mondhatnék?

Konkrétan a meccs közepén fogunk járni, az izgalmak csúcsán, amikor olyan dolog kezdődik az Akácfa utcai Mazel Tovban, amire a Kuruc.info egy nagyjátékfilmet fel tudna fűzni. Ilan Mor, Izrael állam nagykövete és Székhelyi József színművész olvas fel az újonnan publikált A szomjúság járványa című kétnyelvű antológiából héber és magyar nyelven, a Zsidó Művészeti Napok utolsó napján.

Ön is lemondott valami fontosat, hatalmas áldozatot hozott, hogy láthassa a mai meccset? Vagy kénytelen valami egészen nonszensz dologgal tölteni az idejét hattól ahelyett, hogy a meccset nézné? Írja meg nekünk a tema@mail.index.hu címre!

Rovatok