Index Vakbarát Hírportál

Szalai: A hab a tortán, hogy szereztünk két gólt

2016. június 14., kedd 20:19

Király Gábor, a magyar válogatott kapusa a mérkőzés utáni nyilatkozatban elmondta: kemény volt a felkészülés, sokszor volt nehéz helyzet pszichikailag és fizikailag is, de hittek abban, hogy csinálni kell, és akkor ki fog jönni az eredmény - kijött. A kapus nem fukarkodott a csapattársai dicséretével sem, ahogy mondta, "a srácok szenzációsak voltak".

Az első percben esett kapufáról a kapus csak annyit mondott, hogy "jó lövés volt, szerencse, hogy kifelé pattant". Király szerint "szenzációs hangulatot teremtettek a magyar szurkolók", és bár szerinte ez is csak egy olyan meccs, mint a többi, ahol jól kell játszani, azért jó volt, hogy a stadion fele magyarokkal volt tele.

Lothar Matthäusnak nem üzen semmit, a rekordok azért vannak, hogy megdőljenek - és szerinte biztos, hogy az általa most tartott, legidősebb Eb-résztvevő rekordja is meg fog dőlni.

"A hab a tortán, hogy szereztünk két gólt, de nehéz meccs volt" - foglalta össze a magyar válogatott első gólját szerző Szalai Ádám.

Gera szerint nagy élmény, hogy kijutottak, de különösen jó, hogy így kezdték a szereplést és megvertük a jobbnak tartott osztrákokat. Gera szerint lassan kezdtünk és volt egy kis megilletődöttség, de sikerült összeszedni magunkat és egyre több lett a helyzet. Mint mondta, a félidőben is arról beszéltek, hogy meg lesznek azok a helyzetek a második félidőben, amikből gól lehet. Szalai gólja szerinte talán végre elhallgattatja a kétkedőket. Gera is megerősítette: a szertáros megjósolta, hogy Szalai szerzi majd a gólt.

A második gólt szerző Stieber is nyilatkozott. Mint mondta: kapott egy jó labdát Priskintől, az első gondolata az volt elpasszolja a kapus mellett, de végül máshogy döntött, és így jött össze pályafutása legszebb és legfontosabb gólja. Mindenki nagyon motivált volt, függetlenül attól, hogy kezdőként vagy csereként számított rá a kapitány. "Ennél jobban nem is kezdhettük volna - ha ilyen bátran és alázatosan folytatjuk, szép eredményt érhetünk el."

Rovatok