Index Vakbarát Hírportál

Két bombagól padlóra küldte az oroszokat

2016. június 15., szerda 17:06 | aznap frissítve

A B csoportban a második forduló előtt egyedül Szlovákia nem szerzett pontot, így muszáj volt pontot vagy pontokat szereznie az angolokkal az utolsó percben döntetlenező oroszoktól. Ez meglehetősensimán megtették, 2-1-re nyertek, a második félidőben már szét sem kellett hajtani magukat. 

Nem lehetett látványos meccsre számítani, az eső miatt bezárt tetejű lille-i stadionban, és ez be is jött.

Nem indult túl nagy iramban a meccs, a szlovákok nem támadták le az oroszokat. Tíz perc után azonban sikerült némi fölénybe kerülniük, amit a lendületből érkezőMarek Hamsík veszélyes lövése és Robert Mak betörései jeleztek.

Az oroszokat azonban tartósan nem tudták beszorítani, a szlovák csapat jobboldala sebezhetőnek tűnt,Dzjuba többször is átküzdött magát a védelmen, majd meglepő volt az is, hogy a 28. percben Szomolov teljesen üresen hozhatta fel a labdát, majd bő méterről lőhetett. Kísérlete az bal alsó kapufáról ment ki.

A szlovákok a lehető legjobb módon reagáltak a kritikus percek után, Hamsík zseniálisan indította a leshatáron mozgó Weisst, aki egyetlen csellel leküldött két hátvédet a pályáról, majd üresen maradva a kapuba bombázott az ötös sarkáról.

Az oroszok próbáltak ezután is türelmesen építkezni, de a szlovákok keményen ütköztek velük, mindig odaértek a védők, ha egy kis lendületet szereztek. A félidő végén újra Hamsík villant, kisszöglet után húzott befelé egyet, majd kilőtte hosszú sarkot, kapufás góllal lett meg a szlovákok duplája.

A második félidő elején a két cserével frissített oroszok megpróbálták nyomás alá helyezni Szlovákiát, de pár perc után kijöttek Hamsíkék a szorításból, egyre felszabadultabban kontrázták meg Oroszországot.

A 60. perc után némi életjelet mutattak az oroszok,Satovdurrantott rá távolról, majd a védő Duricának is bele kellett vetődnie egy lövésbe a hatoson.

A legfontosabb jelenetek megtekintéséhez indítsa el a lejátszót.

Szlovákia nagyon jól elvolt a 2-0-val, egyáltalán nem erőltette a támadásokat, egy-egy kontránál megindultak, de hagyták, hadd szenvedjenek az oroszok a betömörült védelemmel szemben.

Kicsit talán túl is altatták magukat a szlovák védők, mert a 80. percben a semmiből szépített egy fejessel szépítettGlusakov. A védelem elváltott, ő pedig simán befejezhette középről az akciót.

A góltól teljesen felpörgött Oroszország, nagyon nyomtak, a középkezdés után azonnal a kapuig nyomultak, de Szlovákia megtartotta az egygólos előnyt, és ezzel esélyét a továbbjutásra. Az oroszok sem szálltak még el teljesen, de hogy mire lesz elég az egyetlen pontjuk az utolsó körre, az Anglia–Wales-meccsen is múlik.

Rovatok