Index Vakbarát Hírportál

Az osztrák válogatott Garics: Énekeltem a magyar himnuszt, magyarnak érzem magamat

2016. június 15., szerda 07:26

A magyar válogatott által 2-0-ra megnyert Eb-csoportmeccsen nem lépett pályára az osztrákok magyar játékosa, Garics György, aki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón beszélt arról, magyarként hogyan élte meg a mérkőzést. 

Igen, énekeltem a Himnuszt. Magyar vagyok, magyarnak érzem magamat, de az osztrákoknak játszom. Édesapám is sokáig küzdött azért, hogy elmondhassam a történetemet, hogy miért lettem osztrák válogatott. De még senki sem hallgatott meg.

- idézi a Nemzeti Sport Online Garicsot. Aztán ki is fejtette, hogy a magyar futball akkori vezetőit kellene megkérdezni, miért kellett neki 32 éves koráig várni, hogy válogatott meccsen hallgassa a magyar himnuszt. 

Amíg a Rapid Wienben nem mutatkoztam be az osztrák Bundesligában, addig otthon szarba sem vettek. Tudjuk, hogyan működtek akkoriban a dolgok Magyarországon.

És beszélt arról is, hogy sokan hazaárulózták, amiért az osztrák válogatottat választotta. 

Azóta sokszor lehazaárulóztak, de én nem vagyok hazaáruló. Magyarországon születtem, magyar vagyok, a családom Magyarországon él. Ha annak idején meghívnak a magyar válogatottba, eszembe sem jutott volna, hogy az osztrák csapatban játsszak.

Garics 2006-ban mutatkozott be az osztrák válogatottban, azóta negyvenegyszer játszott a csapatban. A Rapid Wien után futballozott az olasz Napoliban, az Atalantában és a Bolognában is, most a bundesligás Darmstadt játékosa.

Azt mondta, a mostani meccs segített neki lezárni a történteket, és amúgy meglepte a magyar válogatott, aminek továbbra is a szurkolója marad az Eb-n is. 

Rovatok