Index Vakbarát Hírportál

Nagy bombával egyenlített és a továbbjutás küszöbén Svájc

2016. június 15., szerda 20:07 | aznap frissítve

A Svájc-Románia nyitotta az A csoportot, és mivel a svájciak, ha kínkeservesen is, de megnyerték az első csoportmeccsüket, egy újabb győzelemmel már semmiképp sem eshetnek ki.

A két csapatot a magyar válogatott múltja és jelene is összeköti.

Svájc kezdte jobban a meccset, de Seferovic azonban hiába került kétszer egymás után nagy helyzetbe, előbb mellécsavart - a védőjét szépen elküldte -, majd Tatarusanu lábbal védett.

A románok az első negyedórában nem jelentettek veszélyt a kapura, mígnem Chipciu bevitte a labdát a tizenhatoson belülre,Lichsteinerfogta és húzta a mezét, Karaszev játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Stancu a jobb sarokba gurított, ezzel ő az első kétgólos az Eb-n, a nyitómeccsen, a franciákkal szemben is értékesített egy büntetőt. Más ország nem is kapott tizenegyest eddig.

A 27. percben a románok megduplázhatták volna az előnyüket, egy beívelés után ugyan lesen volt Sapunaru, a partjelző azonban nem jelzett, a védő azonban a kapufát találta el. Chipciunak is volt pár perccel korábban egy veszélyes csavarása.

A románok a gól után harcosabbá váltak, de két sárgát is kaptak - Prepelita majd Chipciu -, mert rossz ütemben, és nagyon keményen avatkoztak a játékba.

A svájci egyenlítés az első félidőben még elmaradt, mert Schar nagy lövése után Tatarusanu védett, és a léc alól ütötte ki a labdát. Dzemailinek is volt egy jó fejese közelről, de egy méterrel tévedett, pedig a közelében sem volt védő.

2. félidő

A fordulás után Djourou az utolsó pillanatban mentett az ötösön belül, Torje szélről lőtte be a labdát, ha a védő egy kicsit szerencsétlenebbül ér hozzá, garantált az öngól. Így is nagy kevéssel ment mellé a labda. A mentésre viszont nagy szükség volt, mert Keserü biztosan bepasszolta volna a labdát. 

Az 57. percben viszont összejött a svájci egyenlítés. Egy szöglet után nem tudott felszabadítani a román védelem, a kipattanó labdát Mehmedi kapásból, 10 méterről a bal felsőbe zúdította ballal, pontosabban nem is rúghatta volna.

A román védelem mindössze két gólt kapott góllal hozta le a selejtezőket, az Eb-n már háromnál járnak. Igaz az ellenfelek is nívósabbak.

Élvezetes és izgalmas volt a hajrá, Dzemaili ha észlelte volna, egyedül vezetheti egy átvétellel a kapura a labdát, biztosan nem lövi el egyből. Shaqiri ollózása szép volt, de még jobban célt tévesztett, mint csapattársa. A románok inkább távolról vették célba a kaput, és beívelésekkel próbálkoztak.

Svájc ezzel már a 16 között, de még nem tudni, hányadik helyen. Románia ha legyőzi Albániát, ők is csatlakozhatnak a nyolcaddöntőhöz.

Rovatok