Index Vakbarát Hírportál

Anglia a 92. percben került csoportja élére

2016. június 16., csütörtök 17:27 | aznap frissítve

Miután Anglia az első meccsen az utolsó percben kiengedte a kezéből a győzelmet az oroszokkal szemben, egyszerű volt a képlet a Wales elleni újabb csoportmeccs előtt: újabb pontvesztéssel eltávolodik a csoport első helyétől.

Az a Wales volt az ellenfél, amelyikkel 1879-ben játszottak először, az ősi rivális kifejezés tehát helytállóbb nem is lehetne. Noha volt 20 olyan év is, amikor nem csapott össze a két csapat.

Az angolok jól kezdtek, Sterling hat méterről lőtte a kapu fölé a labdát egy jobb oldali beadás után, Cahill hat méteres fejesénél tényleg csak pár centi hiányzott, hogy meglegyen az első gól.

Ez a pár centi a túloldalon viszont nem hiányzott, amikor Gareth Bale 33 méterről állt oda egy szabadrúgáshoz.

A labda lefelé vágódott, csavarodott is, de nem ment teljesen a sarokra, Hart azonban mintha kicsit késve vetődött volna el, de csak a kapufára tudta tolni a labdát, onnan azonban a hálóban kötött ki.

Három tagú sorfalat kért, ha esetleg oda vezényel még egy negyedik embert, a labda könnyebben elakadhatott volna benne, és akkor még kevésbé lehetne számon kérni rajta ezt a találatot. 

Wales egyébként egyszer találta el a kaput, a legjobbkor, 3 perccel a szünet előtt.

Bale második gólját lőtte, a másodikat is szabadrúgásból. A román Stancu és a francia Payet mellett a harmadik kétgólos az Eb-n.  

A szünetben Roy Hodgson kapitány kettőt cserélt, Kane és Sterling lement, Vardy és Sturridge érkezett a helyükre, ezzel élet költözött az angol támadásokba.

A Leicesterrel bajnok Vardy jó csere volt, mert jó 10 perc után már egyenlített is Anglia.

Ehhez persze kellett az is, hogy védők nem tudjanak felszabadítani - az egyik walesi védő ráfejelte egy másikra -, a labda pedig az egyébként lesen álló Vardyhoz pattanjon. Kivételes partjelzői bravúr volt, hogy ezt észrevették, mert meg sem fordult a fejében, hogy emelje a zászlót, ami logikusnak látszott volna a helyezkedés alapján

Vardy 9 válogatott meccsén negyedszer volt eredményes, nem teljesen világos, hogy az első csoportmeccsen, miért nem cserélték be. Két perc múlva akár fordíthatott is volna Anglia, de Rose nem találta el jól a labdát a 16-oson belül.

A fordítás végül drámaibbra nem is sikerülhetett volna, mert Sturridge már a 92. percben verekedte be magát a tizenhatoson belülre egy kényszerítő után, végül szerencsével előtte maradt a labda, és az ötös sarkáról a rövid sarokba lőtt, vagyis Hodgson mindkét cseréje betalált.

Anglia pedig a csoport élére ugrott, és a szlovákok ellen fogja eldönteni, melyikük lesz a csoportelső. A B csoport másodikja találkozik a magyar, vagyis az F-csoport másodikjával.

Rovatok