Index Vakbarát Hírportál

All in! Az angol kapitány húzásán vitázik Európa

2016. június 17., péntek 09:09

Nem állt jól Anglia a csütörtöki, Wales elleni rangadójának szünetében, Gareth Bale potyás szabadrúgásgóljával vezetett az ellenfél, vesztésre állt Roy Hodgson szövetségi kapitány csapata. Mivel nem verte meg első meccsén az oroszokat sem, egy vereséggel közel kerülhetett volna a kieséshez, így lépnie kellett.

Roy "fő a biztonság" Hodgson harminc éve edző, senki nem számított arra, amit lépett: a szünetben egyszerre két középcsatárt cserélt be, a leicesteres Jamie Vardyt és a liverpoolos Daniel Sturridge-ot.

Vardy 10 perc múlva kiegyenlített, Sturridge a hosszabbításban berúgta a győztes gólt, Anglia pedig a csoport élén találta magát, remek helyzetben.

Mindenki másnál egyértelműen zseniális húzásokról írnának az újságok, de nála szóvá teszik, hogy pánikból küldött be minden támadót, akit csak látott maga körül a kispadon. A 70. perc után becserélte még ugyanis a manunitedes középcsatárt, a 18 éves Marcus Rashfordot is, így a hajrában ő, Vardy, Sturridge és Rooney, négy középcsatár volt a pályán. Igaz, Rooney az első perctől a középpályán játszott, de a lényeg, hogy atomtámadó csapatot hozott össze: pusztán félelemből, mondják a rosszakarói.

Az m4 meccs utáni szakértői elemzésében is téma volt Hodgson, a fent vázolt kettősségről vitatkoztak, de a brit sajtó végül is Hodgson mellé állt.

"Biztonság Hodgson óriásit kockáztatott, de a cseréiért megilleti a dicséret. Mesés, fantasztikus, azt gondoltuk, elveszik minden, aztán a 2-1-nél ugrálhattunk örömünkben" - írják az angol lapok.

A közösségi médiában azért nem minden drukker van meggyőződve erről, a legkifejezőbb twitteres komment: "Aki Hodgsont magasztalja az inspiráló cserék miatt, az hülye".

Mindez persze senki nem érdekel, Anglia utolsó, szlovákok elleni meccsén egy győzelemmel bebiztosíthatja az első helyet a B csoportban.

Rovatok