Index Vakbarát Hírportál

Nekünk a védekezésben kell megtalálni az örömöt!

2016. június 17., péntek 11:21

A Nemzeti Sport pénteki számában közöl interjút az izlandi foci legendájával, Eiður Guðjohnsennel.  A 37 éves játékosból nem sok mindent sikerült kihúzni a magyarok ellen következő meccsről; jószerivel csak annyit, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, de ez azért sem a kötelező udvariassági kör, mert

a mi válogatottunk számára minden mérkőzés nehéz.

A Chelsea-vel angol bajnok, a Barcelonával pedig spanyol bajnok és BL-győztes csatár egyébként is roppant szerényen nyilatkozott az izlandiak esélyeiről:

Mi nem úgy jöttünk ide, hogy nagy terveket szövögessünk. Nekünk az Európa-bajnokságon minden mérkőzés a futballtörténelem legfontosabb meccse, élvezzük a pillanatot. Ha úgy megyünk haza Izlandra, hogy büszkék lehetünk magunkra, már elértük, amit akartunk.

Guðjohnsen azzal is tisztában van, hogy - az Eb mezőny legtöbb csapatához hasonlóan - Izland játékának a kulcsa a védekezés. Csakhogy azt kevesen mondják ki, hogy nincs mit tenni, nekik ebben kell meglelniük az örömöt:

Tudja, a mi játékunk elég sajátos. Úgy lépünk pályára, hogy tisztában vagyunk vele, a labda főként az ellenfélnél lesz. Nem könnyű ezt a szerepet elfogadni, a játék örömét a szűrésben, blokkolásban lelni meg. Talán nem is jó szó az öröm, hiszen a hatékonyság ez esetben büszkeséget, magabiztosságot jelent.

Rovatok