Index Vakbarát Hírportál

A lengyelek elégedettek, a németek nem bánják

2016. június 17., péntek 00:14

A lengyel kapitány szinte maximálisan elégedett volt a németek elleni produkcióval.

 „Jól kézben tartottuk a meccset még a legvégén is. Voltak időszakok, amikor a németek átvették a kezdeményezést, de ez tudatos döntés volt a részünkről, hogy így nagyobb területek nyíljanak előttünk a kontratámadásokhoz. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, különösen a fegyelem és taktikai tudatosságunk tetszett. Pont úgy történt, ahogy terveztük."

Adam Nawałka egyedül a gólt hiányolta, illetve külön kitért Lewandowskira, aki szerinte teljesen megfelelő formában van:

„A játékosok beletették a szívüket-lelküket, az egyetlen dolog amivel nem vagyok teljesen elégedett, az az hogy nem lőttünk gólt, de a 0-0-ás eredmény igazságos volt. Robert Lewandowski teljesítménye mindig létfontosságú eleme a taktikánknak. Bár nem lőtt gólt Észak-Írország vagy ma Németország ellen, de sokat dolgozik. Mindig a csapat érdekeit nézi, és hatalmas szerepet vállalt azzal, hogy kimozgatta helyükről a védőket és ezzel helyet csinált a társainak. Optimális formában van."

Joachim Löw a mérkőzés után a csatárválasztását próbálta megindokolni, és kitért a csoportmeccsek és az egyenes kieséses szakasz különbségeire is:

„A védelemmel egészen elégedett voltam, viszont támadásban nem sikerült túl sok helyzetet teremtenünk, igaz az ellenfelünknek sem. Nem kezdettemGomezt, mert a lengyelek középső védői erősek a levegőben, ezért inkább a lapos passzos játékot szerettem volnaGötzével. A csoportmeccsek inkább az ellenfél felőrléséről szólnak, a kieséses szakaszban több területünk lesz."

Rovatok