Index Vakbarát Hírportál

Portugália ikszelt, továbbra is vezetjük a csoportot

2016. június 18., szombat 23:15

Portugália a második meccsét sem nyerte meg az Európa-bajnokságon.

Cristiano Ronaldo büntetőt hibázott, fejelt egy gólt, de azt meg lesről Ausztria ellen. Hiába volt óriási fölényben Portugália, képtelen volt gólt rúgni az F csoport második fordulójának zárómeccsén, így még mindig nyeretlen.

Ahogy az várható volt, a portugál csapat az izlandi pontvesztés után nagyobb elánnal kezdte az osztrákok elleni meccset, mert újabb pontvesztést már nehéz lett volna megmagyarázni. Mivel az osztrákok sem éppen acélosan kezdtek, így azért gyorsan sikerült mezőnyfölényt kiharcolni.

Sőt, portugál helyzetek is voltak. Nani a kapufára fejelte, Cristiano Ronaldo százszázalékos ziccerben passzolt mellé, és Ricardo Quaresma egyszer nagy helyzetben bombázott fölé. Az osztrákok egyedül a fejjátékukban bízhattak, meg abban, hogy a különleges pozícióban játszó David Alaba valami váratlant húz.

A Bayern bal oldali szélsője középső középpályásként lett jelölve, de sokszor középcsatárként próbálkozott, de nagyon kevés sikerrel. Annyira kevéssel, hogy a félidő végére 12-1 volt a kapura tartó lövések száma a portugálok javára, de ebből egy sem találta el a portugál kaput.

A portugálok aztán a második félidőben fokozták az iramot és teljesen beszorították az osztrákokat. De azt is hozzá kell teni, hogy Ronaldo próbálkozásain kívül nem igen lehetett olyan portugált felhozni, aki technikai tudásával, vagy megoldásaival ki lehetett volna emelni.

Nem is változott a kép később sem. És jöttek azok a percek, amikor az osztrákok egy picit kiszabadultak, de amikor már úgy érezhették volna, hogy esélyük gólt szerezni, akkor egy buta szabálytalanság után tizenegyest harcolt ki Cristiano Ronaldo, de nagyon gyengén a kapufára rúgta. Ekkor már 23-2 volt a kapura tartó lövések aránya, de az eredmény 0-0.

Aztán még fejelt egy gólt, de azt meg azért nem adták meg, mert kétméteres lesen volt. Portugália két meccs után egy rúgott góllal nyeretlenül áll, az F csoportot két forduló után is Magyarország vezeti, amely már biztosan nem végezhet a harmadik helynél rosszabbul.

És ez mit is jelent még?

Az utolsó fordulóban az 1 pontos Ausztria a két pontos Izlanddal játszik. Ha az osztrákok nyernek, mi a portugálok elleni meccstől függetlenül másodiknál már rosszabbul nem végzünk. Akkor leszünk csak csoport harmadikak, ha Izland legyőzi Ausztriát, és Portugália Magyarországot. Ehhez azért még nekünk is lesz egy-két szavunk.

A mai meccset végignézve nem csak szavunk, esélyünk is.

Rovatok