Index Vakbarát Hírportál

Belgium megérkezett az Eb-re: 3-0 az írek ellen

2016. június 18., szombat 16:56 | aznap frissítve

A belgák győzelmi kényszerben voltak azírekelleni meccsen: az első találkozójukat elvesztették, és csak ők maradtak pont nélkül a csoportban.

Ahogyan az várható volt,nagy fölényben kezdték a szombat délutáni csoportmérkőzést, az elején Lukakunak és Hazard-nak is volt próbálkozása, de azért az írek is kidolgoztak egy helyzetet.

A folytatásban is főleg az ír térfélen folyt a játék,  viszont a belgák tudománya megállt az ír tizenhatos előtt, egyedül a 41. percben kerültek igazán közel a gólhoz, amikor Alderweireld fejelt De Bruyne szögletéből kapura, viszont a vonalon álló Hoolahan mentett.

Az első félidőben összesen kilenc lövése volt a belga csapatnak. A második félidő elején már sikerült megtörni a rossz sorozatot: egy szépen felépített akció végén Lukakuhoz került a labda, az átvétel után megnézte a jobb alsó sarkot, és szépen becsavarta.

 

Nem kellett sokat várni a második belga gólra sem, mert egy beadás után Axel Witselt üresen hagyták az írek, a belga játékosnak nem volt nehéz dolga, simán befejelte a labdát.

 

A belgák nem nagyon vettek vissza kétgólos előnyben sem, De Bruyne növelhette volna az előnyt egy veszélyes lövéssel. A harmadikat végül Lukaku lőtte: a belgák labdát szereztek a saját tizenhatosuk mellett, Hazard-hoz játszottak, ő eltolta a félpályánál, és sprint közben a partjelzőt is megkerülte, majd később az üresen érkező csatárhoz játszott, ő meg nem hibázott. 

 

A vége 3-0-s belga győzelem lett, ezzel a hatpontos olaszok mögött a második helyen állnak a csoportban.

Rovatok