Index Vakbarát Hírportál

Ne akarja tudni, mi történt, amikor Király rövidben védett

2016. június 18., szombat 12:35 | hét éve frissítve

Két nagy potyagól térítette észhez a mackónadrágos válogatott kapust.

Az Eb legnagyobb sztárja nem Ronaldo vagy Payet, hanem egy nadrág. A szürke mackó Király Gábor hű társa lett a hosszú évek alatt, nélküle el sem tudnánk képzelni kapusunkat. A külföldiek viszont csak most döbbentek rá, hogy Király Gabi és pizsamája miatt már önmagában érdemes volt 24-csapatosra bővíteni a tornát.

Ruhadarab és korelnök párja hatalmasat mennek a különböző szocializálós csatornákon, az angolok pedig felkutatták azt a jelenetet, amelynek hatására Király visszatért hűtlenül eldobott mackójához. Amiről nekünk meg eszünkbe jutott az a korábbi jelenet, amitől a válogatottban jött meg az esze.

Király ugyanis, bár pályája hajnalán a Haladásban egy mosodai malőr következtében már egymásra talált a szürke alsóval - a feketét nem mosták ki, szürkében kellett védenie, nyolc meccsen nem kaptak ki, maradt a szürkénél - , később váltott: többször is megcsalta, méghozzá egy rövidnadrággal.

A válogatottban 1998-ban, Portugália ellen éktelenkedett a csupasz lábszár, és a büntetés nem is maradt el, sima 3-1-es vereség hazai pályán, az utolsó gól pedig igencsak potyás.

A következő selejtezőn már nincs hiba, Királyra - mint azóta a válogatottban megszokhattuk - puhán simult a mackója, és nyertünk is 4-0-ra Azerbajdzsánban (ezen a videón felvillannak 2:16-nál).

Talán a csinos angol sortok vették el az eszét, de a Crystal Palace színeiben is képes volt lecserélni a mackót, a büntetés pedig még kegyetlenebb volt. A 2005-ben játszott, végül 4-1-re elveszett Chelsea ellen bajnokin Mateja Kezman lövése a legmegalázóbb módon csorgott át alagútként görnyedő teste alatt.

Király a következő, Middlesbrough elleni mérkőzésre visszavette a mackót, és azóta se válogatottban, se klubban nem képzelhetőek el egymás nélkül.

Rovatok