Index Vakbarát Hírportál

Miért tökéletes az olaszoknak, ami az Eb-n történik?

2016. június 19., vasárnap 16:51

Az olasz válogatott megnyerte első két csoportmeccsét, és már biztosan ott van a nyolcaddöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon. 

A második győzelem után a szövetségi kapitány Antonio Conte arról beszélt, hogy kevesen gondolták volna, hogy ilyen hamar továbbjutnak, a mindkét meccsen kezdő Marco Parolo pedig arról beszélt, hogy kedvez nekik, hogy nem tartják őket igazán esélyesnek a tornán.

"Szeretnénk ezt az utat folytatni, a sötétben rejtőzködve, egyszerre csak egy mérkőzéssel foglalkozni. A csapatszellem egészen fantasztikus. A legtöbbünk igyekszik keményen dolgozni a háttérben, és nem keresi a nyilvánosságot, pont erre van szükség egy válogatottnál."

A Lazióban futballozó Parolo arról is beszélt, hogy sokkal jobb nekik, hogy nem emelnek ki egyéneket a csapatból, de úgy gondolja, hogy ha Pelle belgáknak lőtt gólját mondjuk Cristiano Ronaldo szerzi, akkor mindenki arról beszélt volna, hogy ez a torna egyik legszebb találata. Erről a gólról van szó amúgy.

 

Az olaszok az utolsó csoportmeccsüket Írországgal játsszák szerdán, ahol hiányzók is lehetnek. A hírek szerint Gianluigi Buffon belázasodott, és nem is edzett együtt a csapattal, valószínűleg nem lép majd pályára, míg Antonio Candevra combhajlítóizom-sérülést szenvedett, ez hosszabb távon már probléma lehet. 

Négy éve egészen a döntőig mentek, de ott az Eb-k történetének legsimább döntőjében a spanyolok egy négyest vágtak nekik. 

Meddig juthatnak az olaszok?

  • 4224
    Megint döntősök lesznek
  • 3441
    Az elődöntőben esnek ki
  • 1846
    Simán megnyerik az Eb-t
  • 1458
    Legfeljebb negyeddöntő

Rovatok