Index Vakbarát Hírportál

Meztépős kettős továbbjutás

2016. június 19., vasárnap 23:12

Svájc-Franciaország 0-0, de küzdelmes, hajtós, jó meccsen. Az A csoport két biztos továbbjutója megvan.

Viszonylag nyugodtan léphetett pályára Svájc a négy pontjával, a franciák pedig teljes nyugalommal, ők ugyanis hat pontjukkal már a meccs előtt továbbjutottak. Az volt a kérdés, sikerül-e megszerezniük a csoportelsőséget, ehhez is csak egy ikszre volt szükségük.

Svájc előtt adódott az első helyzet, nyolc percet kellett várni rá, Pogba a saját ötösén megfaragta a labdát, de Embolo a földön fekve nem tudta behúzni.

Innen kezdve viszont szinte csak az otthon játszó csapat villogott, közülük is Pogba, aki immár az ellenfél kapujánál igyekezett.

Volt lövése a 12. percben, ez mellé ment, a 13.-ban Sommer kapust dolgoztatta meg közelről, majd a 18.-ban lőtt egy jó nagy felső kapufát.

Az első félidő ekkor nagyjából beállt, a játék lendületes volt és élvezhető, nagy gólhelyzet nem adódott a szünetig.

A második félidő elejét megnyomták a franciák, Gignac kezdett egy életerős lövéssel, amit Sommer szépen fogott, aztán a 60. perc előtt nem sokkal Griezmann jött, neki ziccerben lőhetett úgy 15 méterről, de Sommer ezt is szépen fogta. Nem volt igazán helyezve a labda.

A meccs legnagyobb lehetősége viszont mégsem ez lett, mert a csereként beszálló Payet az Eb egyik legszebb gólját lőtte majdnem. Moussa Sissoko nyargalt végig a jobb szélen, aztán valószínűtlenül hosszú keresztlabdát küldött be, de arra a semmiből odaért a franciák legjobbja, és nagyon lezseren kapura tette, csak a lécet találta telibe.

Maradt az iksz a végéig, a 0-0-val mindkét csapat biztosan ment tovább, a franciák elsőként, a svájciak másodikként. Ők a C csoport első-másodikjával játszanak majd, valószínűleg a németekkel, és akik követik a németeket.

Amiről leginkább emlékezetes marad ez a meccs, az a mezszaggatás, négy svájciról is leszakadt a trikó meccs közben, illetve a labda kidurranása, szegényt Behrami taposta szét, miközben Griezmannal harcoltak érte.

Rovatok