Index Vakbarát Hírportál

Wales hazaküldheti az oroszokat, de tovább is engedheti

2016. június 20., hétfő 15:02

Sokféle forgatókönyv létezik a hétfő esti, Oroszország–Wales meccsre. Ha az oroszok nem nyernek, kiestek. Iksszel Wales valószínűleg továbbjut, de nem ártana inkább győznie ehhez.

A szurkolói botrányokkal kísért orosz válogatott a pályán sem tudott maradandót alkotni, legalábbis eddig. Egy utolsó perces drámával szereztek pontot az angoloktól, majd nagyon könnyen kikaptak a szlovákoktól. A következő világbajnokság házigazdája semmi olyat nem mutatott, amire sokáig érdemes lenne emlékezni.

Wales ezzel szemben egy látványos meccsen győzte le Szlovákiát, majd sokáig vezetett Anglia ellen, és csak az utolsó pillanatokban bukta el a brit rangadót. Ha az eddigi három pontjukhoz minimum egyet hozzátesznek, a legrosszabb esetben is csoportharmadikok. Győzelemmel a biztos továbbjutás is megvan.

Azt az orosz válogatottat kell legyőzni, amely öt meccse képtelen nyerni. Elnézve a mentális erejét ennek a csapatnak, nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak Gareth Bale-ék számára. Ahogy a csapat játékosai közül többen is elmondták, nincs nyomás rajtuk, és mindenki felszabadultan fog futballozni, míg Fjodor Szmolov pont arra panaszkodott, hogy túl idegesen kezdték az eddigi meccseiket, ami meg is látszott a játékukon.

Ráadásul egy újabb problémával kell szembenéznie Leonyid Szluckij mesternek, Oleg Satov is kiesett, az eddig is sérült Jurij Lodigin mellett rá sem számíthat este. Míg Chris Coleman kapitány arra emlékeztetett, hogy a csapata óriási támogatást kap a lelátóról, és ma este minden walesi büszke lesz arra, amit látni fog.

Ahogy eddig sem lehetett panasz a csapat hozzáállására, újra bravúrra készülnek. A története első Eb-jén szereplő válogatott eddigi egyetlen nemzetközi szereplése során, az 1958-as világbajnokságon a negyeddöntőig jutott, sok walesi szerint ez a csapat is hasonlóra képes.

A találkozót 21 órától, Toulouse-ban rendezik. A meccset a svéd Jonas Eriksson vezeti majd.

Rovatok