Index Vakbarát Hírportál

Bale elárulta, amit C. Ronaldo még nem tud

2016. június 20., hétfő 11:20

Gareth Bale két szabadrúgásgólnál jár az Európa-bajnokságon, tökéletesen kezdett, első két szabadjából kettőt vágott be.

A szlovákok elleni első Eb-mérkőzésükön a tizedik percben lőtte az elsőt, ezzel szerezték meg a vezetést a walesiek. Huszonötről végezhette el a szabadot, az volt a szerencséje, hogy a szlovák kapus elindult a másik irányba, ezután már nem ért oda a labdára. 

 

Szlovákia később egyenlített, de a walesiek ismét betaláltak a hajrában, és ezzel nyertek 2-1-re. 

Aztán az angolok elleni csoportmeccsen megint Bale-é volt a mérkőzés első gólja, és ezt is szabadrúgásból vágta, csak most messzebb volt a kaputól. Eléggé benne volt ebben a gólban Joe Hart kapus is, foghatta volna a lövést, de beütötte.

Bale-t eredményességének titkáról kérdezték, és el is árult érdekes dolgokat.

"Rengeteget edzek, minden edzés után 10-15 percen át csak rugdosok, most Madridban ugyanúgy, mint korábban a Tottenhamnél.

Kissé másképp rúgom meg a labdát attól függően, hogy távolabb, vagy közelebb van a szabadrúgás helye. Régebben inkább csavartam, de aztán átálltam egy másik technikára, ez sokkal izgalmasabb. Benne van, hogy 50 méterrel fölé megy, de ha bemegy, az elképesztően jól néz ki. Ez a labda másabb, mint a spanyol vagy az angol liga labdája, ha szépen megrúgod, elég sokat mozog a levegőben.

Szóval együttérzésem a kapusoknak, de ez nekünk nagyon jó."

Vagyis a titok újra csak leginkább az Adidas-labda, míg a spanyoloknál és az angoloknál Nike-t használnak.

Összevetették Bale formáját Cristiano Ronaldóéval, aki 35 szabadrúgást végzett el eddig Eb-ken és vb-ken 2004 óta, de még egyszer sem talált be.

C. Ronaldo kínjai eddig az Eb-n

"Cristianótól nem igazán kérek tanácsot, megvan a saját technikám. Nyilván együtt edzünk, de ő a pálya másik oldalán szokott lenni.  Jó érzés látni, hogy megvan a munka gyümölcse, azaz hogy kettő már bement" - mondta az ESPN-nek Bale.

Rajta kívül csak egyetlen játékos szerzett eddig szabadrúgásból gólt az Európa-bajnokságon: az angol Eric Dier az oroszok elleni meccsen vágta be húszról. 

Bale-hez hasonlóan két szabadrúgásgólt lőtt az Eb-k történetében a francia Michel Platini, a német Thomas Hässler és a francia Zinedine Zidane, így a walesi szélső már hétfőn, Oroszország ellen rekordot dönthet.

Rovatok