Index Vakbarát Hírportál

A németek a legjobb 16-ba vihetnek minket

2016. június 21., kedd 12:25

A világbajnok Németország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy elszórakozza az északírek elleni utolsó csoportmeccsét a C csoportban. Nem csak presztízs kérdés ez, egy pontvesztéssel könnyen a C csoport első helyét is bukhatja, ugyanis a lengyelek nagy valószínűséggel verik a már kiesett ukránokat.

Azt viszont gyorsan le kell szögezni, hogy ez a német válogatott még nem kapta el a fonalat. Az ukránok elleni meccsen az ellenfél bénázásának köszönhette, hogy nem kapott ki gólokkal. És hasonló volt a helyzet a lengyelek elleni is, ahol az Ajax-csatár Arkadiusz Milik elrontott ziccerei miatt maradt 0-0 a vége.

A németek egyik legnagyobb problémája a támadóalakzat eddigi gyenge szereplése. Eddigi két góljukat egy csereként beugró védő, illetve a cserepadról beszálló Bastin Schweinsteiger szerezte. Mario Götze képtelen élni a lehetőséggel, Thomas Müller neve mögött sem helyzet, sem gól nem szerepel eddig. De sem Mesut Özil, sem pedig Julian Draxler sem tett hozzá eddig sokat.

Még talán így sem okozhat gondot az északír csapat legyőzése, akik egy gyenge meccsen kaptak ki a lengyelektől, majd egy teljesen szétesett ukrán válogatottat győztek le. A német győzelemmel az is eldőlne, hogy a magyar futballválogatott egészen biztosan ott lesz a legjobb 16-ban, ugyanis az északíreknek így maradna a három pontja a harmadik helyen.

Michael O'Neill, az északírek kapitánya szerint már az is csodálatos érzés, hogy lehetőség van a 16 közé jutni:

Tele vagyunk önbizalommal, ha úgy játszunk mint az ukránok ellen, akkor nem fogunk csalódást okozni.

A németek nagy valószínűséggel nem változtatnak a kezdőcsapatukon, bár tisztelik az északíreket, mindenféleképp meg akarják nyerni a csoportot, ehhez pedig ezt a meccset is meg kell. Ráadásul a németek mindenféleképp Lille-ben akarnak játszani, és ahogy fogalmaztak, ezzel a győzelemmel juthatnak el a Stade Pierre-Mauroy-ba. Így legyen.

A találkozó 18 órakor kezdődik a párizsi Parc des Princes-ben, a meccset a francia Clément Turpin vezeti.

Rovatok