Index Vakbarát Hírportál

Németország nyert, első, Mario Gomeznek köszönjük

2016. június 21., kedd 20:11

A C csoportban eldőlt minden kedd kora este, a németek 1-0-ra verték az északíreket, ezzel nem csak csoportelsők lettek, de magukkal húzták a magyarokat is. Az albán után az északír is gyengébb csoportharmadik lenne nálunk.

Egészen nagy fölényben játszotta végig majdnem a teljes meccset a német csapat az Északírország-Németország C csoportos mérkőzést a párizsi Parc de Princes-ben.


A harmincadik percben végre megtört a jég. Mario Gomez szöktette a tizenhatosra Müllert, elfektette a védőt és a kapust is, de kisodródott. Szerencsére kapcsolt, és ahelyett, hogy ráfordult volna, visszagurított Gomeznek, aki berúgta a kapuba. Egy védőn menet közben még megpattant, de az üres kapuba simán bejutott a labda.

Ezután újra kezdődött, illetve folytatódott:

Neuernek semmi dolga nem volt az első félidőben, az északírek egyszer jutottak a német tizenhatosig.

A második félidőben bő negyedórán át mintha az első néztük volna, újra sorozatban jöttek a német helyzetek. Götze egy percen belül telibe lőtte a kapust közelről, majd az ötösön belülről nem talált kaput.

Ekkor mintegy félórányi üresjárat következett, az északírek mintha éledeztek volna, akadtak támadásféléik, de lehetőségig sem jutottak.

Gomez a 82.-ben állította vissza a német fölényt egy szép fejessel, amit bravúrral tolt ki McGovern kapus, aki végülis a legjobb volt az egész mezőnyben. Csoda, hogy csak egy gólt kapott, szerencséje mellett több jó védése is volt.

Ezzel nagyjából véget is ért a meccs, az óra nagyobb izgalom és esemény nélkül pörgött le.

A C csoport végeredménye:

  1. Németország 7 pont (3-0)
  2. Lengyelország 7 pont (2-0)
  3. Észak-Írország 3 pont
  4. Ukrajna 0 pont

Rovatok