Index Vakbarát Hírportál

A selejtezős ellenfeleinket lenyomtuk, Eb-rekord előtt állunk

2016. június 22., szerda 10:41 | aznap frissítve

Románia és Észak-Írország nem szerzett annyi pontot, mint a magyar válogatott, előbbi már haza is ment. Mire megy a többi pótselejtezős csapat? Követhetnek minket, de csak bravúrral.

A magyar futballválogatott már biztosan nyolcaddöntős az Európa-bajnokságon, ötven év után jutottunk tovább a csoportkörből nagy nemzetközi tornán.

Az Eb eddigi meccsein négy pontot már szereztük, és függetlenül attól, hogy mit játszunk szerda este a portugálokkal, egy már biztos: több pontunk van a csoportban, és tovább juthatunk, mint a selejtezős csoportunkban előttünk végzők. 

Az F selejtezőcsoportot az északírek nyerték huszonegy ponttal, az első selejtezős meccsen pont tőlük kaptunk ki hazai pályán, az volt Pintér Attila szövetségi kapitány egyetlen tétmérkőzése, a vereség után kirúgták. Az északírek három ponttal zárták a csoportkört az Eb-n, Ukrajna legyőzésével szerezték mindhármat, és a szerdai csoportmeccsek előtt már eldőlt, hogy harmadik helyezettként továbbmennek az egyenes kieséses szakaszba. Harmadikként Albániának és a törököknek is rosszabbak a mutatóik.

A selejtezős csoportban a második helyet Románia szerezte meg, és jutott ki egyenes ágon húsz ponttal. Ők már biztosan a csoportban ragadnak az Eb-n, egy ponttal kiestek. Azt az egyetlen pontjukat a svájciak elleni meccsen szerezték, a góljukat tizenegyesből lőtték, ahogy a másik tornán elért találatukat is, a franciák ellen. 

Nekünk végül pótselejtezőt kellett játszanunk a kijutásért, ahol a norvégokat kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel búcsúztattuk.

Egy másik pótselejtezőn kijutott csapat, Ukrajna nulla ponttal fejezte be a tornát, és a szintén pótselejtezőről kvalifikált íreknek és svédeknek is nyerniük kell szerda este, hogy ne essenek ki.

Ha nem jutnak tovább, Magyarország lesz az egyetlen olyan válogatott az egyenes kieséses körben, amely pótselejtezőn jutott ki az Európa-bajnokságra. 

Rovatok