Index Vakbarát Hírportál

Storck: Emelem a kalapomat a csapat előtt, Gera világklasszis

2016. június 22., szerda 21:01 | aznap frissítve

A portugálok elleni 3-3-as döntetlen hozta az idei Európa-bajnokság legtöbb gólját.

Magyarország háromszor vezetett – Gera fantasztikus lövésével, valamint Dzsudzsák két megpattanó bombájával -, de Portugália Nani és Ronaldo duplájával egyenlített.

Gratulálok a csapatomnak, az első két meccshez képest is erősebbek voltunk. Jól szervezett védelemmel tudtunk csak versenyképesek lenni. Ezt tudtuk az elején. Próbáltunk labdát birtokolni. De nemcsak a védelmet, hanem a támadást is jól szerveztük meg, szerencsénk is volt, különösen a szabadrúgásoknál

- kezdte értékelését Bernd Storck.

Kiemelte, ha a másik oldalon egy olyan világklasszis játékos van, mint Cristiano Ronaldo, akkor védekezni nagyon nem könnyű feladat. Megfordult a fejében, hogy Gerát a kispadra ültesse, mert 37 éves, és az egyenes kieséses szakaszra szerette volna pihentetni.

Világklasszis. Rendkívüli és kivételes a teljesítménye

- értékelte a Fradi játékosát.

Hozzátette, ez a meccs is bebizonyította, hogy mind a 23 játékosa azonos szinten van, fantasztikus volt a csapat együttműködése.

„Megemelem a kalapomat, ahogy haladunk előre a tornán. Mitől lennék meglepve? Az eredményt látva? Biztos voltam benne, hogy a csapatnak sikerülni fog úgy is, hogy változtatunk rajta. Róluk beszéljük, mert megérdemlik. Hagyjuk a múltat” - összegzett, amikor a 2009-es vb-bronzos korosztályról kapott egy kérdést.

Szívesen beszélt viszont a közönségről. „Csodálatos volt a közönség, a szurkolók is rá tudtak tenni még egy lapáttal az előző mérkőzésekhez képest” - mondta a stadionbeli hangulatról.

Nem tudta, mi a másik meccs eredménye, csak az utolsó percben hallotta, hogy Izland nyert. "A befejezésben nagy kockázatot akkor már nem akartunk vállalni, de ezt hiszem, ez természetes."

Rovatok