Index Vakbarát Hírportál

22 éves győzelemről álmodik Írország, Olaszország hátradőlt

2016. június 22., szerda 16:33

Két meccs után nem csak továbbjutott Olaszország az Eb-n, de az egyetlen csapat volt, ami két kör után azt is elmondhatta magáról, hogy csoportelső lett. A körülmények alakulása segítette ehhez, a három csoportellenfele akkor sem előzheti meg, ha tíz góllal kikap Írországtól.

Antonio Conte kapitány így biztosan pihentet, és lehetőséget ad sok új embernek, a védelem kétharmadát viszont nem cseréli le. A kapuban kezdeni fog a második számú Sirigú, hátul marad a beton Juve-védelemből, Barzagli és Bonucci, a bal oldali középső védő Ogbonna lesz a hármas védősorban.

Jobbhátra, illetve középre bejön Florenzi, balra De Sciglio, a középpályán Thiago Motta, Florenzi és a támadóbb Bernardeschi kezd. Elöl Zaza és Immobile rohamozhat.

Az olaszok felszabadultan játszhatnak, már azt is tudják, hétfőn kora este Párizsban, a St. Denis-ben játszanak a spanyolokkal.

Az íreknek ellenben élet-halál a meccs, csak egy pontjuk van, a svédektől, és a gólkülönbségük sem rózsás, 1-4. Győzniük kell, ezzel lehetnének másodikak is, de csak akkor, ha nagyon megszórnák az olaszokat, jobban, mint a svédek a belgákat, ami persze lehetetlennek tűnik.

Ha győznek, négy pontjukkal biztosan, de harmadikként mennek tovább.

22 éve, a legutóbbi 24 csapatos nagy tornán, az 1994-es vébén továbbjutottak a csoportból, amiben legyőzték Olaszországot, 1-0-ra. Most újra ilyen eredményről álmodnak.

Rovatok