Index Vakbarát Hírportál

Ibra vagy csodát tesz, vagy utoljára válogatott

2016. június 22., szerda 16:45

Ha a svéd válogatott nem veri meg este Belgiumot az Európa-bajnokság szerda esti meccsén, akkor ez lesz Zlatan Ibrahimovic utolsó válogatott mérkőzése.   

A csatárklasszis ugyanis kedden bejelentette, hogy a torna után lemondja a válogatottságot. A klubsikerek mellett a válogatottal több nagy tornán is szerepelt, viszont igazán kiugró sikert sosem ért el. A mostani torna előtt fogadkoztak is a svédek, hogy a Leicester City menetelését másolnák, és az Eb meglepetéscsapata szeretnének lenni.

Erre utaló jelek eddig nem voltak, mert az írek ellen nagy nehezen egy öngóllal egyenlítettek, és szerezték eddigi egyetlen pontjukat, az olaszoktól pedig az Eb egyik legrosszabb mérkőzésén kaptak ki egy góllal. A támadójáték akadozott, és egyáltalán nem volt kaput eltaláló lövésük, ami elég hervasztó statisztika. 

Vagyis az eddigieknél jóval több kell majd a csoport egyik legjobbja ellen, de itt jön be a képbe Ibrahimovic, aki valószínűleg szupermotivált lesz, és nem egy csoportkörös kieséssel akarja befejezni a karrierjét a svéd csapatban. Másban nem is nagyon bízhat a csapata, és valójában ő is csak magára számíthat.

A belgáknak sem nagyon fér bele a vereség, mert akár a csoport utolsó helyére is visszazuhanhatnak, bár ehhez kell az is, hogy az írek megverjék a már továbbjutott olaszokat. Az előző meccsükön nagyon elkapták a fonalat, és Lukaku duplájával, valamint Witsel góljával 3-0-ra intézték el az íreket. Végre úgy játszottak, ahogy azt tőlük sokan várják. A szerda esti meccs előtt is ők az esélyesek. 

Lényeg a lényeg: Svédországnak győznie kell a továbbjutáshoz, ha megvan a három pont, nem ez lesz Zlatan utolsó meccse. A belgák vereséggel is továbbmehetnek, de egyrészt minimálisan kaphatnak csak ki, másrészt kell nekik, hogy Írország ne verje meg az olaszokat. Ha Belgium ikszel vagy nyer, csoportmásodikként továbbjut.

Rovatok