Index Vakbarát Hírportál

Belgium lesz Magyarország ellenfele a nyolcaddöntőben

2016. június 22., szerda 22:52

Belgium 1-0-ra verte Svédországot az E csoport utolsó körében, ezzel megszerezte a második helyet. Június 26-án a toulouse-i nyolcaddöntőben Magyarországgal játszanak Hazardék.

A Svédország–Belgium-meccs két fontos kérdésre adhatott választ. Az egyik az, hogy vajon melyik csapat lesz a magyarok ellenfele a toulouse-i nyolcaddöntőben, a másik pedig az, hogy vajon ez-e Zlatan Ibrahimovic utolsó mérkőzése. 

A válaszok:

A meccs előtt egypontos svédeknek csak akkor lehetett esélyük a legjobb 16-ra, ha nyernek, a belgáknak pedig már egy döntetlen is második helyet jelenthetett a csoportban.

A svédeknek kellett menni az eredmény után, de ennek ellenére nem diktáltak igazán nagy iramot, az első félidő elejét a belgák nyomták meg jobban, sorra dolgozták ki a helyzeteket. Witsel és De Bruyne is veszélyeztetett, utóbbi jobb alsó sarokra menő lövését a 25. percben a svéd Isaksson kapus tolta ki bravúrral. 

Svédországnak is volt néhány momentuma, de nem látszott rajtuk, hogy tudnának változtatni, és hogy igazán odatennék magukat, Ibrahimovic is meglehetősen visszafogott volt.

A második félidőben sem sokat változott a játék, a belgák léptek ki újra és újra, a svéd középpálya mintha megszűnt volna, de Isaksson mindig helyén volt, fogta a lövéseket. 

A 61. percben aztán villant Ibrahimovic, jó magasra is emelte a lábát, mikor kapuba tette, de a bírók már belefújtak az akcióba, nem volt érvényes gól.

Tíz perccel később Lukaku eldönthette volna a meccset, de hiába kapott zseniális labdát De Bruyne-től, Isakssonba lőtte.

Ibrahimovic szabadrúgásokkal próbálkozott, de Courtouis kapus is jó formában volt, fogott majdnem mindent. A 82. percben De Bruyne fejelt ki a gólvonalról egy szöglet után visszalőtt labdát.

A belgák nagyon megnyomták az utolsó tíz percet, a 84. percben Nainggolan óriási bombája eldöntötte a meccset. Húsz méterről lőtte ki bal alsó sarkot.

Belgium ezután is végig támadott, még egy gólt szerezhettek volna, de a svédek valahogy kihúzták. 

Ibrahimovic gól és győzelem nélkül búcsúzott az Eb-től és a válogatottól is.

Rovatok