Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák Balázs őszintén, pénzről és életről

2016. június 23., csütörtök 13:05 | aznap frissítve

A magyar futballválogatott kapitányát a legtöbben – talán még Cristiano Ronaldo is – csak elfutásairól, becsúszásairól és szabadrúgásairól ismerik, de a foci csak egy szelete a személyiségének. Ő is szeret kikapcsolódni, utazni és gondolkodni az élet dolgain. Ismerjék meg a másik Dzsudzsák Balázst, a sportoló mögötti embert.

Dzsudzsák Balázs a kelet-magyarországi Nyírlugoson nőtt fel, 29 éves. A 2700 fős településről indulva már most a csillagos égig emelkedett: magasan ő Magyarország legértékesebb sportolója. Az ára 7 millió euró, ami 2,2 milliárd forintnak felel meg.

Évente 1,5 millió eurót keres, ami 471 millió forint. A Figyelőnek adott portréinterjújában azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy a magyar viszonyokhoz képest sokat keres, és azt is tudja, hogy „sokan igazságtalannak érzik, hogy néhány sztárnak annyi a pénze, mint fűszál a réten”, de szerinte érdemes azt is a mérlegre tenni, hogy milyen gazdasági hatást generál egy sztár jelenléte. 

Dzsudzsák egyébként nem költi el minden pénzét, hanem ügynöksége tanácsait követve be is fektet. 

Egyszer véget ér a foci, próbálok a jövőre is félretenni; természetesen tudom, hogy a tartós boldogság nem az anyagi sikerből fakad

– nyilatkozta a tegnap a portugáloknak két gólt vágó középpályás.

Ha kikapcsolódásról van szó, Dzsudzsák szeret tévézni. Kedvenc műsorai: 

Talán meglepőnek tűnhet, hogy Dzsudzsák kedveli Friderikusz időközben megszűnt műsorát, pedig a csapatkapitány nagy rajongója a tévés újságíró munkásságának. 

Egy nagy baráti csacsogásnak tűnik az egész, miközben az interjúkészítés nagymestere szépen előcsalogatja a karakterek alig ismert oldalát

– összegzett. 

A tévézés persze csak a mindennapok kikapcsolódása, ha teheti, Dzsudzsák szívesen utazik. Saját bevallása szerint szereti Dubajt, de ha „abszolút csendre és nyugalomra” vágyik, akkor Siófokon pihen, ott van egy nyaralója. 

Nagyon szeretem, ötvözi a modern és minimalista stílust, teljesen az én igényeim szerint alakíthattam ki

– mondta a nyaralóról. 

Dzsudzsák nemcsak építészettel kapcsolatos ízléséről mesélt, hanem általános stílus-filozófiájáról is. Azt mondta, hogy ismeri, de nem követi a „sémákat, aktuális divatvonalakat”. Öltözködésben a laza farmer és ing a kedvence, de a „casual életérzést hordozó melegítős szetteket” is kedveli. 

Úgy vagyok vele, hogy a feltűnő, trendi ruhaválasztás mit sem ér, ha nincs stílusa az embernek

– állapította meg Dzsudzsák, akinek az interjú készítésének pillanatában egy Porschéje és egy Bentley-je volt. „Nem azért, mert kellenek, hanem mert ezek a márkák tetszenek, és a vezetési stílusom is passzol hozzájuk” – indokolta az autóválasztást. 

A csapatkapitány a fiatalokhoz is szólt. 

A Gazprom Foci a barátságért programjának nagyköveteként kitartást és szorgalmat tudok javasolni minden gyereknek. Az álmaikat ne adják fel senki és semmi kedvéért, hiszen azok valóra válnak, ha kitartanak, küzdenek

– mondta. 

A Figyelő eredeti cikke a lap tavaly decemberi számában jelent meg, de a szöveg ma került fel a Figyelő.hu-ra. 

Rovatok