Index Vakbarát Hírportál

Bajban az EU-s kiválással Bale és a Real Madrid

2016. június 24., péntek 10:30

Nagy-Britannia a csütörtöki népszavazás eredményének értelmében kiválik az Európai Unióból, ezzel nehéz helyzetbe hozva a futballistákat is. Mind azokat, akik az EU-ból szerződtek az angol vagy a skót Premier League-be, mind azokat, akik brit állampolgárként játszanak külföldön.

Utóbbiak közül a leghíresebb Gareth Bale, a Real Madrid és a walesi válogatott sztárja, aki az Európa-bajnokság egyik legjobbja is. Eddig a Realnál EU-snak számított, mostantól viszont ez megszűnik, így ugyanolyan csoportba kerül, mint a Madrid három nem uniós futballistája, a kolumbiai James Rodriguez és a két brazil, Casemiro, valamint Danilo.

A probléma, hogy nem véletlenül vannak ők csak hárman a keretben, ugyanis épp ennyit engedélyeznek a spanyol liga szabályai. Azaz Bale miatt most valamelyiküktől meg kell válniuk, már ha a walesit akarják megtartani, ami persze 100 százalék.

James rúdja eléggé kifelé áll, érte sok pénzt is kapnának, ám állítólag maradni akar. Casemiro kulcsember Zidane edzőnél, így Danilo lesz a nélkülözhető. Egy éve 30 milliót fizettek a jobb-bekkért a Portónak, ha most eladják, ennek a töredékét fogják kapni, ugyanis a védő nem vált be, elég gyenge szezont futott.

Rovatok