Index Vakbarát Hírportál

Minden adatban egálban vagyunk a belgákkal, kivétel egyet

2016. június 24., péntek 08:22

Magyarország hat góllal, vagyis meccsenkénti kettes átlaggal büszkélkedhet az Európa-bajnokságon, ami a legmagasabb az egész mezőnyben. Storck csapata és a szintén csoportelső Wales lőtte a legtöbbet. Utánuk a spanyolok és a horvátok következnek, de ők megálltak ötnél.

Az eddigi meccseken 85 százalékos hatékonysággal passzolt Belgium és Magyarország is.

A belga oldalon 1338 kísérletből 1137 jó helyre ment, nálunk 1301 passzból 1111 volt sikeres.

Az eddigi három meccsen 54 százalékban birtokolta a labdát Belgium, ez a mutató 53 százalék a magyaroknál. Az osztrákokkal egálban voltunk, Izlandot jelentősen felülmúltuk. A németek a legdominánsabbak, 66 százalékkal. Wales például csak 44 százalékra volt képes ebben az összevetésben.

Belgium 25 szögletet harcolt ki az eddigi három csoportmeccsen, Magyarország tizenkettőt. Ez az egyetlen statisztika, amiben elmaradunk tőlük, de ez sokat nem számít.

Magyarország 37-szer próbálkozott kapuralövéssel, a belgák 59-szer. Az első meccsükön az olaszokat nagy nyomás alá helyezték, de kevés sikerrel, mert nekik gólt sem tudtak rúgni. Az íreknek ugyanakkor hármat is.

Ilyen környezetbe emelkedett Magyarország: Franciaország, Wales, Németország, Olaszország, Horvátország. Velünk együtt csoportelsők lettek.

Rovatok