Index Vakbarát Hírportál

Meredt karral üvöltött, hogy le ne cseréljék

2016. június 26., vasárnap 13:24 | aznap frissítve

A walesi válogatott csapatkapitánya borzalmasan nagyot ütközött saját csapattársával a szombat délutáni, Észak-Írország elleni nyolcaddöntőben. Még nézni is fájt, ahogy a két walesi fékezés nélkül összecsattant, teljesen érthetetlen, hogy a játékvezető, Martin Atkinson miért nem szakította azonnal félbe a játékot. Illetve, hogy az északíreknek, hogy volt képük utólag időhúzást reklamálni, amikor Corry Evans lökése okozta az egészet.

A lassításból látszik, hogy csak a labdát figyelték, így egyáltalán nem tudtak felkészülni az ütközésre.

Az esetből némileg meglepő módon nem a vékonyabb alkatú Jonathan Williams, azaz “Johniesta” jött ki rosszabbul, hanem a Swansea hátvédje, aki eleinte azt sem tudta, hol van, és láthatólag komolyan megsérült a válla.

Williams állapotát észlelve Chris Coleman edző azonnal cserélni akart, James Collins már ott is állt a vonal mellett, hogy bejöjjön. Sőt, a felvételen mintha Aaron Ramsey is azt mutatta volna a padnak, hogy cseréljenek.

A csapatkapitánynak viszont esze ágában sem volt elhagyni a pályát, dühösen kiabálta a kispad felé, hogy “It's fine!” azaz “Minden rendben". Ez persze nem volt igaz, de a meccset végigbírta, felhúzott karral szerezve érdemeket a továbbjutásban.

Azt hittem, hogy nehézségei vannak, mert egyáltalán nem tudta mozgatni a karját. Le akartam hozni, de ő azt mondta, hogy minden oké, én pedig bízom a kapitányomban

- mondta utólag edzője.

Ahogy az ünnepi felvételen is látszik, Williams állapota miatt egyelőre aggódhatnak a walesiek. Várhatóan ma derül ki, hogy a felkötött karú és jegelt vállú játékosnak mindössze zúzódása van, vagy szalagsérüléssel is számolni kell.

Next Stop the Quarter Finals*#TogetherStronger pic.twitter.com/AvOYp6P9aq

— Gareth Bale (@GarethBale11) June 25, 2016

Természetesen ha világtorna, és felkötött kar, akkor kötelező megemlíteni Franz Beckenbauer és Mészöly Kálmán nevét.

Rovatok