Index Vakbarát Hírportál

Minden tökéletes volt, csak nem rúgtunk gólt

2016. június 26., vasárnap 00:20 | aznap frissítve

A vereség ellenére nagyon elégedett volt csapatával Ante Cacic horvát szövetségi kapitány a rettentően gyenge, de az utolsó 5 percben nagy drámát hozó horvát-portugál meccs után.

A kapitány azt mondta, természetesen szomorú, amiért kiestek, de ilyen a foci. Próbáltak támadni, de jó volt a portugál védelem, nem hagyták őket közel kerülni a kapujukhoz.

Csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Annyi történt, hogy nem lőttünk gólt; ilyen a futball. 

Cacic azt is elmondta, hogy szerinte Portugália a torna esélyese, bár azt nem tudni, ezt mire alapozta, hiszen végig nagyon gyengén játszottak, a torna alatt egyedül a magyarok ellen volt néhány jó megmozdulásuk.

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány is azt emelte ki, hogy nem engedték támadni a horvátokat, bár elismerte, hogy az ellenfél térfelén nyújtott teljesítményükben lenne javítani való.

Nagy taktikai csata volt (...) Felkészültünk belőlük, és úgy álltunk fel, hogy elnyomjuk az erősségeiket, de kihasználjuk gyengeségeiket.

Santos szerint "néha pragmatikusnak kell lenni. Jó lett volna szépen játszani, de nem mindig így lehet tornákat nyerni".

A meccs legjobbjának választott portugál Renato Sanches azt mondta, hogy nagyon boldog, amiért lehetőséget kapott, és már a következő meccsre készül. Amelyet a lengyelek ellen fognak játszani a portugálok a négy közé kerülésért.

Rovatok