Index Vakbarát Hírportál

Storck: Emelt fejjel távozhatunk

2016. június 26., vasárnap 23:38 | aznap frissítve

Bernd Storck, a magyar kapitány a belga-meccs után azonnal belekezdett a sajtótájékoztatón. 4-0-s meccs után nehéz elemezni, mondta.

„Különösen, ha belegondolunk, hogyan veszítettük el ezt a meccset. Az első félidőben nem voltam elégedett. Nem volt bátor a játékunk. Rögzített helyzetből kaptunk gólt, amit el tudtunk volna kerülni. Lehet, hogy az önbizalom hiányozhatott, nem tudom. A szünetben azt mondtam, hogy tessék játszani. Teremtsünk lehetőségeket, a második félidő elején sikerült is. Közel jutottunk az egyenlítéshez, ahogy pedig közeledett a meccs vége, egyre több kockázatot vállaltunk. Soha nem adtuk fel, megpróbáltunk támadni.”

Gratulált a csapatának az egész Eb-n nyújtott teljesítményért. Bebizonyították, hogy nem kell már állandóan a múlttal foglalkozni, és nagy jövő áll előttük.

„Emelt fejjel távozhatunk” - erősítette meg.

Kifejtette, hogy ilyen minőségű csapattal nem játszottunk, mindenki topklubban játszik, a világranglista második helyén áll Belgium. A válogatottja lépésről lépésre fejlődött és javult. Előfordult, hogy a játékunkon menet közben változtatni tudtunk. Ez előrelépés.

Mi a teendő, hogy tartós lehessen az itt elért siker? - egy német újságíró tette fel ezt a kérdést.

„Sikerült jó példát mutatni az országnak, hogy a fiatalokat miként sikerült felfuttatni. Néhány klubnál már jól dolgoznak Magyarországon. Örülnék, ha legalább az Európa Ligában játszanának a csapattagok, mert akkor nagyobb nemzetközi tapasztalatuk lenne.”

Marc Wilmots azt mondta, két dolgot várt a magyar csapattól. Dzsudzsák előretöréseit próbálták megakadályozni, és a pontrúgásokra is megfelelően figyeltek. Kitért Kleinheisler László sérülésére is, aki a bemelegítésnél váratlanul kiesett.

Rovatok