Index Vakbarát Hírportál

Riporterére kenné a köztévé az Eb-közvetítés legkínosabb jelenetét

2016. június 28., kedd 22:32 | aznap frissítve

Kétszer alázzák meg magukat. Egy bögrével.

Aki látta, nem felejti el egyhamar a jelenetet, amikor az évi 17-18 milliárdból üzemelő nemzeti közsportcsatorna riportere egy fényképes bögrével köszönte meg a magyar válogatott szövetségi kapitányának az Eb-n aratott sikereket.

Alig két napra rá jött a hír az MTI-től, hogy félreértettük a dolgot. Az MTVA  közleménye szerint ugyanis Berkesi Judit a szakmai együttműködést köszönte meg jelképesen Bernd  Storcknak a nyolcaddöntő után.

Amivel az a baj, hogy nem igaz.

Berkesi Judit a következő szavak kíséretében adta át a tárgyat: „Pozitív meglepetésem van az ön számára, szeretnénk köszönetet mondani mindazért, amit elért ezzel a csodálatos csapattal.”

Ezen nincs nagyon mit magyarázni, esetleg rá lehetne még kenni a dolgot a tolmácsra, de németül is ezt mondja. Teljesen egyértelmű, hogy vagy utólag próbálnak meg teljesen más szavakat adni a riporter szájába, vagy azt a látszatot akarják kelteni, mintha a saját munkatársuk képtelen lenne élő adásban legalább nagyjából azt mondani, amit kellene, noha ez volna a szakmája.

Mintha nem lett volna elég büntetés odaállítani szegényt a rekordnézettség elé ezzel a cuccal, amit egy ismeretlenül kihúzott kollégának se lenne pofánk átadni a céges karácsonyon. Jobb ötlet nem volt? Üres CD esetleg?

Persze ha mindez csak a szakmai együttműködésért járó figyelmesség volt, akkor az mindjárt más. Végül is a történelminek hirdetett nézőcsúcsokért igazán szép gesztus egy önarcképes bögre, „meme” betűtípussal feliratozva. Ezer alatt kijön, ha elmostak egy sajátot.

Jegyezzük meg, hogy egy profi azért van a történetben. Természetesen Bernd Storck, aki kifürkészhetetlen mosollyal megköszönte csuprát, ezekkel szavakkal: „Majd továbbadom a csapatnak, hiszen nagy teljesítményt nyújtottak.”

Most már biztos veri a fejét a falba, nyugodtan megtarthatta volna.

Rovatok