Index Vakbarát Hírportál

Wengerből csinálnak angol kapitányt?

2016. június 29., szerda 09:09 | aznap frissítve

Nagyon nehéz helyzetbe került az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Roy Hodgson lemondása után, nem is azért, mert az eddigi kapitány távozott, hanem azért, mert a több évtizednyi sikertelenség után egyre égetőbb, hogy olyan pótlást találjanak, akivel végre nyerhetnek valamit.

Az FA állítólag már el is kezdte az új kapitány keresését, felkészültek, hogy akár hónapokba is telhet, amíg megtalálják a megfelelő embert, az angol sajtó viszont már most úgy sejti, igazán csak két  ember esélyes a posztra: a jelenleg az Arsenalt irányító 66 éves Arsène Wenger, illetve a Liverpooltól elküldött, épp a Celticnél dolgozó Brendan Rodgers.

Egyiküket sem lesz könnyű megszerezni, hiszen élő szerződésük van a klubjuknál, bár Wengeré lejár a 2016-17-es szezon végén.

Amíg megszületik az FA döntése – amit igyekeznek olyan gyorsan meghozni, hogy ne kockáztassák a késlekedéssel az ősszel kezdődő vb-selejtezőket –, alighanem a jelenleg az angol U21-es válogatottat irányító Gareth Southgate lehet az ideiglenes beugró a kapitányi poszton.

A 45 éves korábbi válogatott védő 2013 óta vezeti az U21-es csapatot, előtte a Middlesbrough-nál dolgozott. A korosztályos csapat élén 33 meccsből 26-ot nyert meg, négy döntetlenje és csak három veresége volt, igaz, a 2015-ös U21-es Eb-n leszerepeltek, három ponttal a csoport utolsó helyén zártak a végül döntős Portugália és Svédország, illetve Olaszország mögött.

Rovatok